Ni Sokurov, ni Gitai, ni Bellocchio que semblaven els favorits s’han endut premi. El sorprenent Lleó d’Or ha estat per la veneçolana ‘Desde Allá’, l’ópera prima de Lorenzo Vigas, un premi que potser li pot quedrar gran a aquesta pel.lícula que, de totes maneres, si que es mereixia presència al palmarès. Però cal alegrar-se de que el jurat presidit pel mexicà Alfonso Cuarón i amb noms tant importants com Hou Hsiao-hsien, Nuri Bilge Ceylan, Emmanuel Carrère, Pawel Pawlikowski, Lynne Ramsay, Diane Kruger i Francesco Munzi hagi decidit no anar sobre segur i recolçar a joves emergents enlloc de a noms ja establerts.

Per completar l’èxit del cinema llatinoamericà, el premi al millor director ha estat per Pablo Trapero per ‘El Clan’, un reconeixement més discutible i discutit que el Lleó d’Or.

No obstant, pocs peròs s’han posat al Gran Premi del Jurat per ‘Anomalisa’ de Charlie Kaufman i Duke Johnson, la meva pel.lícula preferida de la competicó i que, vist el vist, ha estat l’única de les que parlaven els rumors previs a l’anunci del palmarès que no ha marxat amb les mans buides.

Els premis més discutits del palmarès són els dos, Millor actor per Fabrice Luchini i Millor guió, que s’emporta la insubstancial francesa ‘L’Hermite’, de Christian Vincent. Un acudit més graciós que qualsevol dels de la pel.lícula.

La Copa Volpi a la millor actriu per Valeria Golino per ‘Per Amor Vostro’ de Giuseppe Gaudino, és un premi just, ja que gran part del pes de la pel.lícula recau en el treball de l’actriu italiana i que aprofita la oportunitat a la perfecció.

El merescut Premi Especial del Jurat per la turca ‘Abluka (Frenzy)’ d’Emin Alper confirma aquesta tendència del palmarès de premiar als joves talents, enlloc de a les vaques sagrades.

Almenys, Marco Bellocchio amb ‘Sangue del mio sangue’ es pot conformar amb el premi FIPRESCI de la crítica internacional, però ni Amos Gitai, ni Aleksander Sokurov amb els seus excel.lents films han tingut reconeixement per part del jurat oficial.

Entre els premis de la resta de seccions, sense cap mena de dubte, la gran vencedora ha estat la molt personal i arriscada ‘The Childhood of a leader’ del nordamericà Brady Corbet, que s’ha endut el premi Luigi de Laurentiis – Lleó del futur a la millor ópera prima i el premi al millor director de la secció Orizzonti. El reconeixement a la millor pel.lícula d’aquesta secció ha estat per ‘Free in deed’ de Jake Mahaffy.

RESUM DEL PALMARÈS OFICIAL

Lleó d’Or per ‘DESDE ALLÁ’ de Lorenzo Vigas

Lleó de Plata al millor director per Pablo Trapero per ‘EL CLAN

Gran Premi del Jurat per ‘ANOMALISA‘ de Charlie Kaufman i Duke Johnson

Copa VOLPI al millor actor per a Fabrice Lucchini per ‘L’HERMITE’ de Christian Vincent

Copa VOLPI a la millor actriu per a Valeria Golino per ‘PER AMOR VOSTRO’ de Giuseppe Gaudino

Millor Guió per a Christian Vincent per ‘L’HERMINE

Premi Marcello Mastroianni a millor actor o actriu jove per Abraham Attah per ‘BEASTS OF NO NATION’ de Cary Joji Fukunaga

Premi Especial del Jurat per ABLUKA (FRENZY) d’Emin Alper

Premi Lleó del Futur a la millor ópera prima per THE CHILDHOOD OF A LEADER de Brady Corbet, presentada a Orizzonti.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X