Una segunda oportunidad
6.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Tot i ser més coneguda en el circuit festivaler, la danesa Susanne Bier va aconseguir que el seu nom comencés a sonar a un públic més ampli amb “Cosas que perdimos en el fuego” (2007) i sobretot “Un mundo mejor“ (2010), film que li va valdre l’Oscar. L’any passat unia forces amb dos Nikolaj que sonaran molt als fans de les sèries televisives, l’intèrpret de Jaime Lannister a “Juego de Tronos” i el Mathias Borch de “Forbrydelsen”, i amb ells planteja una història de dur missatge social i personal.

A “Una segunda oportunidad“, Susanne Bier torna a explorar el que declara ser una obsessió per ella, el món de la familia. Aquí ho fa abordant el tema de la paternitat i l’amor paternofilial, a través del personatge d’Andreas (Nikolaj Coster-Waldau). Ell és un policia que acaba de convertir-se en pare i que un dia irromp a la casa de dos drogadictes (May Andersen i Nikolaj Lie Kaas) i descobreix el seu nadó en unes condicions lamentables.

A partir d’aquest moment prendrà un seguit de decisions molt difícils que afectaran la seva dona (Maria Bonnevie) i el faran suportar una feixuga càrrega de dilemes morals .

Una segunda oportunidad

Sense escatimar duresa, i més pel fet de treballar amb nadons i material molt sensible, el film de Bier acaba calant i tocant la fibra mentre assistim al remolí d’esdeveniments a que es veu arrossegat el protagonista arrel de les seves decisions.

Així combina la intriga amb el plantejament d’interessants dilemes morals, tant els més evidents a que s’enfronta el protagonista, com d’altres més ocults que ronden a la resta de personatges, com l’esposa d’Andreas o el seu company (Ulrich Thomsen), un altre policia alcoholic que no ha aconseguit superar una separació.

I la directora ho fa de manera tant punyent com natural, allunyant-se de melodrames facilons, mimant molt els plans tant de les cases com en els tancadissims enquadraments dels protagonistes, i també en unes molt bones interpretacions dels personatges principals.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies