Mission: Impossible - Nación secreta
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

James Bond té els Martini, els cotxes de luxe, les noies Bond, a M i a Q. L’equip del FMI té els seus gadgets, els missatges que s’autodestrueixen, motos, màscares, la clandestinitat i un equip multi talentós capaç de fer possible l’impossible. El primer ha anat canviant de rostre amb els anys, al segon el lidera des de l’inici un Tom Cruise que potser no serà el més alt i musculat però que ha sabut posar-se còmode a la pell de Ethan Hunt. I un i altres són a cada entrega una parada imprescindible al cine pels amants de l’acció, les intrigues d’espies i veure un cop més com aquests antiherois salven al món de les intencions del malvat de torn.

Els elements de base hi són, no varien i el públic ja hi compta. Així que perquè la cosa funcioni s’han de combinar amb gràcia, incloure’ls en un guió que tingui l’espectador atrapat mentre es van presentant els ingredients, i una direcció que combini el trepidant amb l’elegància i li doni a tot plegat una factura luxosa. I això, una vegada més, és el que han aconseguit amb la cinquena entrega de Mission Impossible.

En aquest cas tot comença amb una vista del govern americà per decidir si desmantellar el FMI (no el Fons Monetari Internacional, la Força Mission Impossible). I mentre un dels seus membres William Brandt (Jeremy Renner) intenta al·legar la seva vàlua, el director de la CIA (Alec Baldwin) se surt amb la seva per posar el candau a la força especial. Però mentrestant, Ethan Hunt (Tom Cruise), Luther (Ving Rhames) i l’expert tècnic Benji (Simon Pegg) es troben perseguint a un grup de rebels txetxens que han robat unes armes nuclears. Tot plegat els portarà a enfrontar-se a una nova organització criminal mundial anomenada el Sindicat, descobrir la identitat de la ment maquiavèl·lica que hi ha al darrera i creuar camins amb una misteriosa agent (Rebecca Ferguson) que no acaben de saber de quina banda està. Aquesta podria ser la seva última missió i l’han de dur a terme sense cap suport. Impossible? Evidentment per Hunt i el seu equip aquesta paraula no existeix.

Mission Impossible Rogue Nation

Aquesta vegada, agafa les regnes Christopher McQuarrie, guionista de “Sospechosos habituales” i que ja ha treballat amb Cruise en diversos projectes com “Jack Reacher”, “Operación Valkyria” o “Al filo del mañana”. I es nota que un i altre van ben compenetrats i que saben que és el que fa funcionar l’engranatge d’una pel.lícula d’aquesta saga. Un amb un guió trepidant que va desvetllant petits misteris sense perdre ningú, escenes d’acció ben rodades en escenaris que van de la òpera a un avió enlairant-se, i un desenvolupament on van encaixant en justa mesura acció, sentit de l’humor i serietat. Cruise posant el seu físic que no quadraria del tot amb els cànons del prototipus d’heroi d’acció, però que mentre corre, condueix motos, es llença a tancs d’aigua, lluita amb una banda de russos disposats a matxacar-lo o salta a l’ala d’un avió en marxa, fa que et creguis que pot fer-ho. O que francament, t’importi un rave si és impossible o no fer-ho, perquè veure-ho resulta emocionant. I els seus partenaires jugant amb solvència la carta que els toca; Pegg aportant les notes més divertides, Renner posant el seu posat seriós al que ha de bregar amb les institucions, Rhames el combinat de corpulència i cor, i Ferguson la sensualitat perfectament capaç de valer-se com a contrapunt del protagonista.

Així, sense inventar res massa novedós, però treballant bé amb el que tenen entre mans, l’equip d’aquesta nova Mission Impossible ens deixa un film que funciona estupendament com a entreteniment estiuenc. I que fa que ens sembli fantàstic saber que ja s’està treballant en una sisena entrega, perquè si les segueixen fent així de bé, a nosaltres no ens importa repetir.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies