1. MS MR – “Painted”

Comencem la nostra PlayList de la setmana amb una parella que a primera vista semblen sortits d’una festa dels Scissor Sister. Ja us vam parlar dels MS MR fa unes setmanes a propòsit del tema “Colors” de VÉRITÉ. I ara, el duet nord-americà format per la vocalista Lizzy Plapinger (MS) i el músic i productor Max Hershenow (MR) acaba de publicar el seu segon LP, “How Does It Feel”, que ens ve a oferir més del mateix, pop sense sorpreses de fàcil digestió, encara que s’agraeix que Hershenow l’hagi ficat mà als sintetitzadors de forma tan encertada en temes com aquest, “Painted” el primer senzill, amb aquests profunds i ben dirigits beats.

2. Carly Rae Jepsen – “Run Away With Me”

Aquesta maca cantautora canadenca de 30 anys, descoberta en la cinquena edició del programa Canadian Idol, és a punt de publicar el seu nou disc, “E·MO·TION”, el tercer de la seva carrera, i si s’ha de jutjar pels senzills que ja hem pogut escoltar, pot ser que sigui un dels discos pop de l’any. Primer va ser “I Really Like You”, que va comptar amb un videoclip amb Tom Hanks, en mode protagonista, i Justin Bieber, en mode pelele dansaire. I després vam poder escoltar aquest “Run Away With Me”, que curiosament es va presentar a nivell mundial en una ràdio espanyola, gairebé un mes abans de la publicació del senzill. Per al seu corresponent videoclip no ha comptat amb col·laboracions sonades, però ella sola es basta per omplir la pantalla ja sigui a París, Nova York o Tòquio. La cançó és tot un pop banger, amb aquesta reminiscència als 80s que tant brilla en l’obra de Carly Rae Jepsen.

3. XYLØ – “America”

“America” és el primer tema amb el que s’ha donat a conèixer aquest duo de Los Angeles compost pels germans Paige i Chase Duddy. El van penjar en el seu compte soundcloud fa cinc mesos i ja acumula més d’1.200.000 reproduccions. El tema és una delícia estel·lar de ritmes chillax i una ambient carregat de subtils sintetitzadors i beats espaiats, en el que tan ben s’integra l’exuberant veu de Paige. L’estil recorda al de Lana Del Rey, però no parlarem de còpia, i menys després d’escoltar les seves dos posteriors temes, l’esplèndida “Between the Devil & the Deep Blue Sea” i la interessant “Afterlight”, que auguren un prometedor futur a la parella. Pots descarregar-te de forma gratuïta els tres temes de XYLØ des de la seva pàgina de soundcloud.

4. Lawrence Taylor – “Bang Bang”

Amb les pistoles carregades. Així arriba (des de Birmingham) el jove Lawrence Taylor a la nostra PlayList de la setmana. L’ha estat prou només un senzill per a que aclamem el seu nom. Taylor, de tan sols 22 anys, condensa tot el seu impressionant talent en aquest tema en el que sota una capa indie-rock d’allò més sentimental, amalgama tot aquest pòsit musical carregat de blues, una instrumentació clàssica excel·lent i una veu commovedora. “Bang, Bang” serà la cançó principal del seu proper EP, esperat per al proper mes d’Octubre. Ho anotem a l’agenda.

5. The Fratellis – “Baby, don’t you lie to me!”

Els escocesos The Fratellis van saltar a la fama sobretot a ritme de “Chelsea Dagger”, un d’aquells singles que semblen dissenyats per petar-ho en festivals estiuencs. I després van generar un petit rebombori quan tot i l’èxit fulgurant, ressò mediàtic i premis van decidir prendre’s un descans indefinit al 2009. Per sort al 2013 van decidir tornar a posar-s’hi, reaparèixer sobre els escenaris i publicar nou disc (“We need medicine”). I afortunadament per ara no se n’han cansat i aquest mes tindrem el seu quart disc, “Eyes wide, tongue tide”, que van enregistrar a Los Angeles. Ens n’han deixat sentir ja diversos temes com “Dogtown”, “Baby don’t you lie to me” i ”Me and the devil”, talls vibrants amb múltiples i interessants influències i major complexitat sonora. Una mostra que ens sembla confirmar que aquest nou disc seguirà la línia ascendent en la discografia d‘una banda que ha anat de menys a més.

6. Bon Jovi – “Saturday Night Gave Me Sunday Morning”

Ja han passat tres anys des de que Bon Jovi va publicar “What about now”, un disc que la veritat ens va deixar bastant freds. Però ja se sap que els rockers mai no llencen la guitarra i els de New Jersey menys, així que Jon Bon Jovi i Richie Sambora s’han tornat a posar mans a l’obra i ens han presentat la primera cançó d’un nou disc que veurà la llum el 21 d’agost amb el nom de “Burning Bridges”. Amb el títol de “Saturday night gave me Sunday morning”, aquest primer single és un tema molt de l’estil de a banda, amb ritme, una baixada al mig i un nou crescendo al final. Amb una lletra i un so més currats que els del disc anterior i la sensació que sonarà encara millor en directe del que ho fa l’enregistrament, aquest no serà el nostre tema favorit de Bon Jovi, però ens fa renovar esperances del que pot contenir el seu nou àlbum.

7. Buckcherry – “Madness”

El 21 d’agost també es publicarà el setè àlbum de la discografia de la banda de Los Angeles Buckcherry, seguint al “Confessions” de ja fa dos anys. És el primer que publicaran amb el seu propi segell discogràfic, F-Bomb Records, el que ens prometen que ens permetrà sentir-los en la versió més creativa i autèntica de sí mateixos. I si a principis de juny ens deixaven veure el vídeo del primer tall, “Bring it on back”, aquesta setmana ens han presentat un nou tema dels deu que contindrà el disc, “Madness”. Dos cançons, sobretot aquesta última, que recuperen el so més tradicional i mogut del grup liderat per Josh Todd i que fan honor al nom del LP: “Rock’n’Roll”.

8. Foo Fighters – “Learn to Fly”

L’anècdota musical de la setmana passada la va protagonitzar un dels temes més coneguts dels Foo Fighters i la proesa que el grup autoanomenat The Rockin’ Thousand van portar a terme a Cesena, un poble d’Itàlia que han aconseguit posar al mapa mundi. Amb iniciatives crowdfunding, una web per reclutar gent i sobretot el somni de que els Foo Fighters vagin a donar un concert allà, van reunir 1.000 músics entre cantants, bateries, guitarres i baixos per interpretar tots a l’uníson en una esplanada del poble el tema ‘Learn to fly’. El procés ha durat un any entre recollir diners i coordinar-ho tot. I el resultat ha quedat plasmat en aquest vídeo, que a banda de fer-se viral, ha tocat el cor de Dave Grohl i els seus companys de banda. Poc després, ell mateix en italià enviava la resposta al coordinador de la iniciativa, Fabio Zaffagnini, i la gent de Cesena confirmant que sí, que els Foo aniran a tocar allà. I com que ens encanten aquestes històries de bon rotllo, els miracles de la música, i ja va quedant menys per veure’ls en directe també a Barcelona, aquesta setmana no podíem deixar d’incloure el tema a la nostra playlist.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies