La setmana passada i poques després de la seva estrena als Estats Units, Telecinco va començar a emetre The Whispers (Invisibles), una nova aposta de la ABC que porta el segell de Steven Spielberg i la seva companyia Amblin Television. Una sèrie que beu de diverses fonts i dels gustos personals de Spielberg, sobretot la història curta “Zero Hour” de Ray Bradbury o la pel·lícula de finals dels 50 “The Space Children”, i que deixant de banda “Al revés” ens recorda que els amics imaginaris dels nens poden donar molt mal rotllo.

Tot arrenca, aparentment, quan una nena comença a parlar amb un nou amic imaginari que li proposa jugar a un joc. Un joc que acaba tenint terribles conseqüències per la seva mare i que posa en marxa una sèrie d’esdeveniments que els adults encara no poden ni imaginar. El cas crida l’atenció del FBI que assigna l’agent Claire Bennigan (Lily Rabe, “American Horror Story”), qui després de parlar amb la petita començarà a sospitar que no es tracta d’un cas aïllat i que diversos nens han establert contacte amb un misteriós amic invisible anomenat “Drill” que els proposa de fer coses estranyes. Així el que semblava una innocent fantasia infantil s’anirà fent palpable com una amenaça real i inexplicable.

Una amenaça que a més tocarà molt d’aprop la Claire. El seu marit Sean (Milo Ventimiglia, “Heroes”), un pilot de l’exèrcit que suposadament havia mort en estavellar-se el seu avió, reapareix sense memòria i ple de tatuatges que podrien ajudar a resoldre el misteri. El seu fill Henry (Kyle Harrison Breitkopf), que havia perdut la parla després d’una malaltia, es converteix en un dels contactats per Drill. Així com la Minx (Kylie Rogers), la filla de l’antic supervisor de la Claire al FBI (Barry Sloane, “Revenge”) amb qui ella va mantenir una aventura i que ara porta les investigacions sobre el terreny. Amb diferents fronts oberts, el cas s’anirà tornant cada cop més estrany i els adults hauran de descobrir qui és Drill i quin objectiu s’amaga darrera les instruccions que dóna als petits.

The whispers” recorre a elements molt bàsics i no gaire novedosos, però a la vegada eficaços, per mantenir una història que avança a base de misteri, inquietud i cops d’efecte. Serien inacabables la llista de ficcions a la que ens pot remetre l’argument, des de la més nostrada “¿Quién puede matar a un niño?” a “El pueblo de los malditos”, passant per tantes altres. Però no deixa de resultar inquietant això de veure “innocents” criatures parlant amb ens invisibles i fent malifetes que fan anar de corcoll els adults. Tampoc resulta novedós el tema dels tatuatges reveladors, que, tot al contrari, recentment ja s’ha usat a sèries diverses des de “Dominion” a “The Messengers”.

Però sense inventar la roda, d’alguna manera Spielberg i la creadora de la sèrie, Soo Hugh (també darrera de l’èxit de “La cúpula”), fan que la coctelera de coses ja vistes funcioni. I el truc és un encert en el tempo de la sèrie que fa que aquesta vagi avançant constantment, que cada resposta porti a una nova pregunta, que el misteri vagi estenent els seus tentacles amb noves interconexions i derivades, que tinguem ganes de seguir estirant del fil per anar veient fins on arriba el pla de Drill i sobretot que el final de cada capítol deixi amb ganes de veure el següent.

The whispers

The whispers” per ara tindrà 13 capítols en aquesta primera temporada (i a hores d’ara sembla poc probable que n’hi hagi una segona). Aquesta és sens dubte una d’aquelles sèries que segons per on vagi cap al final pot passar la fina linea que separa el genial del patillero, perquè els extraterrestres, fantasmes i fantasies similars són sempre un material arriscat. Però per ara la sèrie té al seu favor que els vuit capítols que ja n’hem pogut veure ens han mostrat un desenvolupament interessant i ens han semblat ben entretinguts i addictius. Per una sèrie d’estiu això ja no ens està gens malament.THE WHISPERS (INVISIBLES)

Creadora: Soo hugh
Directors: Charles Beeson, P.J. Pesce, Brad Turner, Holly Dale, Keneth Fink
Intèrprets: Milo Ventimiglia, Barry Sloane, Lily Rabe, Kristen Connolly, Kylie Rogers, Kyle Harrison Breitkopf, David Andrews, Abby Ryder Fortson, Derek Webster
Productors executius: Steven Spielberg, Zack Estrin, Justin Falvey, Darryl Frank
Durada dels capítols: 45 minuts Data d'estrena: 1 de juny de 2015 (Estats Units), 23 de juliol de 2015 (España)
Cadena Emissió: ABC / Telecinco


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies