"La noia del tren" de Paula Hawkins
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“La noia del tren” és un thriller psicològic, un “domèstic noir” que està batent records de vendes. La clau del seu èxit? Narrar una història que es pot definir com a tòpica d’una manera que la converteix en una teranyina on el lector hi queda atrapat.

La Rachel agafa cada matí el mateix tren. Sap que cada dia s’atura en un semàfor vermell i que des d’allà veurà els jardins del darrere d’una renglera de cases. En una d’aquestes cases hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. Fins i tot els ha batejat, com si els conegués: són la Jess i en Jason. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Tant de bo ella pogués ser igual de feliç que ells. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. Dura només un minut, perquè el tren de seguida es torna a posar en marxa; però n’hi ha hagut prou. De sobte tot ha canviat. Ara la Rachel té l’oportunitat d’entrar en unes vides que fins a aquest moment només havia mirat de lluny, i no la pensa deixar escapar. S’ha acabat ser només la noia del tren.

“La noia del tren” és el thriller psicològic, de la periodista anglesa Paula Hawkins, que està trencant les barreres de l’èxit: cinc milions d’exemplars venuts arreu del món en pocs mesos.

No es pot explicar massa de l’argument de “La noia del tren” sense fer un temut “spoiler”. Tot plegat se centra en la quotidianitat, avorrida i monòtona que es trenca en un instant i que posa al descobert la realitat plena secrets i misèries. El llibre compta amb tres veus narratives, tres dones, tres vides que s’entrecreuen i dos temps narratius diferents. Cada pàgina és una peça nova d’aquest trencaclosques que ha de resoldre el lector per saber què ha passat. Seran les tres protagonistes femenines les que explicaran el seu punt de vista de la història, amb les seves pròpies paraules, proporcionant una nova peça que ha d’ajudar a reconstruir una història plena de girs.

“La noia del tren” no té una trama massa original. La novel·la beu de clàssics del gènere com Agatha Christie, Patricia Highsmith o Alfred Hitchcock. És un “domèstic noir” que atrapa com una teranyina i és en aquesta fragmentació de la trama en trossets, en les seves diferents veus narratives, on hi ha la gràcia de la novel·la.Editorial: La campana
Web editorial
ISBN: 978-84-16457-00-7
Pàgines: 464
Preu: 19,50 €
Sobre l’autor: Abans de posar-se a escriure ficció, Paula Hawkins va fer de periodista durant quinze anys. Va néixer i es va criar a Zimbabwe, però viu a Londres des del 1989. La noia del tren és el seu primer thriller. S’ha publicat arreu del món i DreamWorks n’ha comprat els drets cinematogràfics.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies