1. VÉRITÉ – “Colors”

Comencem la nostra PlayList de la setmana amb VÉRITÉ, la prometedora cantant i compositora que des de Londres ens porta el seu segon EP “Sentiment”. Una bona continuació d’aquell “Echo” amb el que va debutar l’any 2014. Colors és el primer dels avanços del seu nou EP. Un mig-temps en el que aprofita per demostrar la seva versatilitat com a cantant, alhora que redefineix el seu eteri so, en el que combina ritmes cardiovasculars en ambients atmosfèrics. El tema està co-escrit al costat de Zach Nicita dels MS MR, encarregat també de la producció.

2. Keith Richards – “Trouble”

Mentre els Stones van decidint si tornen a enregistrar alguna cosa junts, el més dolentot de la banda, el guitarra Keith Richards, ha llençat el seu tercer disc en solitari, més de dues dècades després d’aquell “Main offender” del 1992. Amb el nom de “Crosseyed heart” i les col.laboracions de Norah Jones, Aaron Neville, Spooner Oldham, Steve Jordan, Waddy Watchel o Larry Campbell, l’àlbum es posarà a la venta a mitjans de setembre. Però Richards ha volgut marxar de vacances amb la feina feta i aquesta setmana ens ha deixat sentir el que serà el primer single, “Trouble”. Una mica de rock clàssic construït al voltant dels riffs de guitarra i la veu ronca de Richards.

3. Klyne – “Paralyzed”

I passem del veterà de Richards als debutants Klyne, el duo holandès format per Nick Klein en la veu i el productor Ferdous Dehzad. Publicat sota el segell Aesop, el primer senzill de la parella inclou dos temes , “Entropy” i el “Paralyzed” un tema electro-pop de baixes pulsacions i vocals en multicapa. De degustació immediata. El tema ve acompanyat també de videoclip:

4. Robyn & La Bagatelle Magique – “Love is Free”

Robyn torna a sorprendre’ns. Després que l’any passat trenqués motlles amb la seva col·laboració amb Röyssopp i aquest “Do It Again” trenca-pistes, ara torna a modernitzar-se tornant als primers anys 90. “Love is Free” és el seu hit per a aquest estiu, i amb ell inicia el seu projecte Robyn & La Bagatelle Magique, nova formació en el que l’acompanyen el seu teclista Markus Jägerstedt i (de forma pòstuma) el seu productor habitual Christian Falk. A l’agost es publicarà el EP resultat del treball que junts van plasmar en una llibreta fa un parell d’anys. Love is Free, en la que col·labora Maluca, és una eufòrica peça amb influències house i techno, plena de “boom-chicka-booms”. Així que “Préndelo, apréndelo. Te lo digo right now, so entiéndelo”.

5. Leon Bridges – “Smooth Sailin'”

Un dels nous talents a qui ningú li hauria de treure l’ull de sobre és Leon Bridges, cantant de gospel nord-americà i amant del Soul. El 23 de Juny va publicar el seu àlbum debut, “Coming Home”, amb el que Bridges demostra que té ben estudiats els grans clàssics del Soul dels anys 60 i 70. I ho demostra tant en les seves composicions, els seus mètodes d’enregistrament, la seva forma de cantar, o també en la seva forma de vestir i moure’s. Fins i tot a la portada del disc s’inspira en aquella època. Però Leon Bridges va més enllà de la imitació, aconseguint una personal declaració d’amor a la música Soul que es gaudeix amb tant gust com aquest Smooth Sallin’”, amb les seves panderetes i aquests vents tan evocadors.

6. U2 – “Song for Someone”

Ja han passat nou mesos des del llançament del disc “Songs of innocence” dels U2. Però Bono i els seus en neguen a que el seu àlbum passi als arxius de la memòria, i per seguir escalfant l’ambient de cara als directes de la tardor, aquesta setmana ens presentaven un videoclip que acompanya a una de les cançons de l’àlbum, el tercer single: “Song for someone”. Un videoclip especial que en realitat és un curtmetratge de set minuts dirigit per Vincent Haycock i protagonitzat per l’actor Woody Harrelson i la seva filla Zoe, com a un home que surt de la presó després d’una llarga temporada i es retroba amb la seva filla que l’espera per recollir-lo i portar-lo a casa.

7. Joss Stone – “The Answer”

La Joss Stone, des que la vam descobrir sense massa soroll fa poc més d’una dècada, sempre m’ha semblat una de les personetes més contagioses del panorama musical. A banda de la seva veu meravellosa, la seva alegria, el seu somriure imbatible, el seu amor per la música en múltiples formes, les seves ganes de ballar en diferents estils i el seu positivisme són del més encomanadís. El 31 de juliol ens arribarà el seu setè disc, “Water for your soul” i el seu primer single, “The Answer”, ja té vídeo de presentació. Un tema on incorpora des de violins a ritmes afro-caribenys, mentre canta a deixar les preocupacions enrere i a ballar com a teràpia per combatre els problemes que ens amoïnen.

8. Wilco – “Random Name Generator”

La novetat inesperada de la setmana l’han protagonitzat Jeff Tweedy i els Wilco, que sense anunci previ i agafant els fans per sorpresa han publicat un nou disc, que a més han penjat a Internet de forma gratuita. Batejat com “Star Wars”, no estem davant d’una col.lecció arrauxada i improvitzada de temes, sino davant d’un bon disc que ha posat fi a 4 anys d’espera des del seu darrer “The whole love” (2011), i que sobretot ens segueix descobrint els Wilco com una de les bandes més interessants i donades a no apoltronar-se en terrenys còmodes que hi ha. A la seva web el podeu descarregar sencer. Mentrestant, per començar, us deixem amb un dels nostres talls preferits, “Random name generator”, un tall amb reminiscències glam rock.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies