Del revés (Inside out)
9Valoració
Puntuació dels lectors: (5 Vots)
8.1

Pixar torna en plena forma amb un film intel·ligent, tendre, desbordant d’imaginació i tot una delícia. Ho fa amb “Del revés (Inside out)” de la mà d’Alegria, Por, Ira, Fàstic i Tristesa, les emocions que des del control central, controlen equilibradament la vida de Riley, fins que tot es descontrola.

Fer-se gran pot ser un camí ple d’obstacles. També per Riley, que ha de deixar la seva vida en el Medi Oest quan el seu pare aconsegueix una nova feina a San Francisco. Com tots nosaltres, Riley és guiada per les seves emocions: Alegria, Por, Ira, Fàstic i Tristesa. Les emocions viuen en Casernes Generals, el centre de control dins del cap de Riley, des d’on l’ajuden i aconsellen al llarg del seu dia a dia. Riley i les seves emocions intenten adaptar-se a la seva nova vida a San Francisco, però el caos s’instal·la als quarters generals. Encara que Alegria, l’emoció principal i més important de Riley, intenta mantenir una actitud positiva, les emocions xoquen a l’hora de decidir com actuar en una nova ciutat, una nova llar i una nova escola.

Les pel·lícules d’animació de Pixar fa temps que mantenen l’equilibri entre captivar la imaginació dels més joves i sacsejar la nostàlgia dels adults. Era així a la meravellosa “Up” amb aquell pròleg que estovaria l’ànima del més insensible per després passar a un cinema més infantil, més d’aventures amb personatges que atreien als nens.

Inside Out

“Del revés (Inside out)” trenca aquest equilibri. No és que no sigui un film altament disfrutable pels nens, ho és, però la nova -i la més abstracta- aposta de Pixar és un dard a les emocions dels adults que riuran i, probablement, se’ls humitejaran els ulls. Només ells podran extreure totes les capes que hi ha en aquest film extremadament intel·ligent.

Vinga, anem al gra. Si voleu que la defineixi així, ras i curt, us diré que “Del revés (Inside out)” és una delícia. Pixar torna a encertar-la amb aquesta mostra desbordant de tendresa i imaginació que combinada amb un guió enorme recrea meravellosament el món interior dels humans. La manera que li dóna vida als sentiments amb els personatges d’Alegria, Por, Ira, Fàstic i Tristesa -sobretot Tristesa que roba el cor amb la seva desgana pessimista -, com explica de manera planera una cosa tan complexa com la ment humana, les illes de la personalitat, els records essencials, els amics invisibles, el món de la imaginació o, fins i tot, la manera de justificar el perquè certes cançons ens venen al cap, un cop i un altre, de manera irritant… tot, absolutament, és una delícia per perdre’s dins d’aquell món acolorit ple de creativitat.

Podria continuar escrivint més i més paraules, però Pixar sap i quan ho fa bé, ho fa molt bé. Per tant aneu al cinema, porteu als vostres nens, endinseu-vos en la complexitat de l’emoció humana i deixeu-vos endur per la poderosa arma que és la imaginació.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies