AMY
8Valoració
Puntuació dels lectors: (4 Vots)
7.9

Quatre anys després de la seva defunció, el nom d’ Amy Winehouse torna a ressonar gràcies al nou documental sobre la seva vida i mort. “AMY, la chica detrás del nombre” exposa la trajectòria professional de la cantant des dels seus propis ulls fent ús de vídeos casolans inèdits.

No és d’estranyar que Asif Kapadia s’hagi interessat en la cantant de soul per a la seva nova pel·lícula. I és que la vida de Amy Winehouse, malgrat la seva brevetat, és sens dubte digna de documentar.

El documental ofereix una aproximació honesta i personal al recorregut de l’estrella que es va extingir massa aviat, desvetlla el que s’amaga després de la història que tots coneixem. Per primera vegada, queden exposats els dimonis de la veu més poderosa i polèmica de l’última dècada.

La pretensió del documental és mostrar que la cantant i compositora va ser molt més que els seus errors. Exhibeix un ànima sensible que no va saber trobar la manera d’encaixar els cops de la vida: el pare que la traeix i esprem contínuament (i que ho segueix fent), la fatal relació tòxica i abusiva amb el seu marit i l’absència d’amistats desinteressades. Darrere de la seva tragèdia espera una persona extraordinària i un geni musical.

AMY

Coneixem una Amy depressiva i insegura que s’alia a les substàncies desinhibidores per escapar d’una realitat desagradable.

És d’agrair que el llargmetratge no resulti ser una excusa més per treure diners de la desgràcia de la noia. Aquesta pel·lícula revela una perspectiva sincera del difícil nexe entre art i fama. Un captivador testimoni sobre la letal espiral de l’addicció i el plaer de l’autodestrucció.

L’espectador, fan o no de la cantant, no pot sinó commoure’s davant la innegable relació visceral que l’Amy mantenia amb la música. Un tipus de vincle totalment excepcional en aquesta indústria actualment.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies