A la nova Finestra ens posem més musicals que mai. Cada semana compartirem les nostres vuit pistes, per estar al dia de les novetats discogràfiques, els temes que recordem per alguna ocasió especial, els singles que començaran a sonar… Aquests són els temes que han passat per les nostres orelles aquests darrers dies. I per les vostres?

1. Chemical Brothers – “Go”

Després del seu triomfal pas pel Sonar, els Chemical Brothers ja tenen a punt un nou disc que es publicarà el 17 de Juliol i portarà per nom “Born in the echoes”. “Go” n’és el seu primer single, un tema amb aires de funk còsmic-futurista que han preparat en col.laboració amb Q-Tip, que hi aporta el seu rapeig, i que compta amb un videoclip amb coreografia dirigit per Michel Gondry. No serà del millor del grup, però enganxós ho és una bona estona. Som-hi!

2. Dragonette – “Let the Night Fall”

Els canadencs Dragonette tornen amb un single d’allò més estiuenc. Un himne de celebració de vida. Etèries melodies vocals i sintetitzadors tirant espurnes. Encara es desconeix si “Let the Nigth Fall” s’inclourà en el disc continuació d’aquell “Bodyparts” del 2012, esperat pel Setembre, però fàcilment pot convertir-se en la teva cançó de l’estiu.

3. Miguel – “Hollywood Dreams”

Miguel acaba de publicar el seu millor disc, “Wildheart”, amb el que evoluciona cap a un so que l’apropa a grans com Prince o Lenny Kravitz, qui participa en un dels temes del disc (“face the sun”). Funk, blues, rock ‘n roll i R&B del clàssic, tan ben fusionats com a Hollywood Dreams, amb referències a David Bowie i versos com aquest: “We could fly higher than spaceships baby, all night long.”

4. Frank Turner – “Next storm”

Anglès orgullós, meticulós lletrista, amb un bon rotllo que no se l’acaba i feliç d’haver decidit que tocar la guitarra i cantar el motivaven més que seguir la carrera marcada per les escoles més elitistes del Regne Unit. Frank Turner treu nou disc aquesta setmana acompanyat dels Sleeping Souls, amb un títol que reflexa el seu tarannà: “Positive songs for negative people”. El primer single ja ens l’avançava fa unes setmanes en directe, “Next storm”. Que la vida porta tempestes? Doncs res d’amagar-se a casa, a sortir a fer-hi front i a ballar sota la pluja fins que surti el sol.

5. Asian Dub Foundation – “Zig Zag Nation”

L’1 de juliol ens arribava el nou disc dels britànics Asian Dub Foundation, que obre amb canya a ritme de “Zig Zag Nation”. Un tema que barreja tot el que aquest grup és capaç de barrejar dub, rock, hip hop, jungle i fins i tot sons tradicionals hindús. Ideal per remenar l’esquelet en una festa estiuenca a la platja.

6. Janelle Monáe feat. Jidenna – “Yoga”

Janelle Monáe es treu l’esmòquing i es posa còmoda en la seva primera aventura per la recentment estrenada Wondaland Records, la seva pròpia productora. El col·lectiu, com a Monáe li agrada dir-ho, està format per noves promeses del Hip-Hop i el funk futurístic i psicodèlic. Entre elles Jidenna, el raper que va protagonitzar el primer single “Classic Man”, i que repeteix ara amb “Yoga”, al costat de la Monáe, en el segon senzill del que serà el primer EP de Wondaland Records “The Eephus”, en el que hi participa “tot el col·lectiu”. “Yoga” té un punt lleuger que l’apropa a un públic més genèric, una tornada enganxosa i tot el talent vocal de la cantant nord-americana.

7. Tremonti – “Another heart”

Mark Tremonti és un dels millors guitarres del panorama actual i no tenint-ne prou en ser part del grup Alter Bridge, el 2012 va formar la seva pròpia banda on a més s’encarrega de les veus. El mes passat ens arribava el seu segon disc, “Cauterize”, del que ens quedem, per exemple, amb “Another heart” un tall amb la força i aquell fer que fer filigranes amb la guitarra sembli el més senzill del món marca Tremonti.

8. Janet Jackson – “No Sleeep

Tot un luxe poder comptar, per concloure la primera de les nostres PlayLists, amb el gran retorn de la petita dels Jackson. No Sleeep compta amb la magnífica producció de Jimmy Jam i Terry Lewis, que porten aconseguint èxits a la discografia de Janet des de fa dècades. Gràcies Janet per no recórrer a un productor de moda postís per al teu retorn! Aquest és l’avanç del que serà el seu nou treball des de “Discipline” (2008), previst per la tardor. Un tema suau i intens, molt Janet, alhora que modern.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies