L'últim cabaret
8.5Valoració

Del 8 al 12 de juliol, el Pati Manning de Barcelona es converteix en l’escenari de L’Últim Cabaret (The Last Cabaret), un espectacle de Kiku Mistu en el qual l’artista explica, mitjançant una performance cabaretera, la seva filosofia mortal.

L’artista i performer Kiku Mistu ha fet 50 anys i la seva visió de la vida i, sobretot, de la mort ha canviat radicalment. Ara que ha arribat a aquest punt de la seva línia temporal, decideix parar el temps i compartir una part de la seva filosofia amb el públic.

Des de 1985, Kiku Mistu ha estat trencant una vegada i una altra les fronteres de l’art. El 2012 va convertir el seu enllaç matrimonial amb Amai Vecino en l’espectacle Kiku Mistu i Amai 25, sent aquest al seu torn una “seqüela” a la seva Autoboda de 1986. Arribats a 2015, el Festival Grec li cedeix l’espai del Pati Manning per oferir al seu públic L’Últim Cabaret (The Last Cabaret), una performance cabaretera sobre la vida, la mort i l’amor.

Des del dia 1 de juliol i fins al 18 del mateix mes, aquest espai acull una exposició de taüts construïts exclusivament per a l’espectacle cadascun amb una forma singular i una història particular. Però per saber què volen expressar realment aquests objectes de descans etern, Kiku Mistu ha creat una performance en la qual el públic estarà en contacte directe amb els taüts i la seva simbologia.

Sent ell el propi autor, director i protagonista, Kiku Mistu no s’amaga i tan sols començar ja despulla les seves intencions davant el públic i, durant l’espectacle, confessa que, encara que s’intenti enganyar, no ho fa per l’audiència sinó per ell mateix. El seu ego i vanitat són actors de repartiment en un espectacle en què fa un desplegament de tots els talents que posseeix (i també els que no). Quelcom simpàtic i fresc que pot arribar a agradar molt a un públic que vulgui entendre que Kiku Mistu està confiant en ells, els està obrint una part molt important de la seva personalitat, els està ensenyant el que creu i sent com si fossin els seus amics que accepten qualsevol cosa que faci.

I encara que entrar en aquesta dinàmica és un gaudi per a l’audiència en molts moments, un és capaç d’adonar-se del talent que envolta a Kiku Mistu en aquest espectacle i que no té suficient llum que l’il•lumini. Un exemple d’això són Alejandro Bordanove o Víctor Guerrero, uns perfectes secundaris que no estan correctament aprofitats però que el seu talent és suficientment palpable com per ser una part imprescindible de la performance. Així mateix, els músics Roberto Kuczer, Maria Teresa Lepore i Carmen Rodríguez fan una feina extraordinària que fa venir ganes de gaudir-los en solitari. Finalment, el treball dels vetlladors posa la cirera del pastís i ajuda a crear un espectacle totalment en 5 dimensions.

L’Últim Cabaret (The Last Cabaret) és un enllaç amistós amb la mort i amb l’ànima de Kiku Mistu a parts no iguals. El públic es converteix en amic del protagonista per força però acaba estimant-lo, i accepta finalment que aquest cabaret sigui simplement una oda amorosa al seu marit i company Amai. L’audiència és una simple visitant.

 Teatre: Pati Manning
Web teatre
Autor del text: Kiku Mistu
Direcció: Kiku Mistu
Intèrprets: Kiku Mistu, Amai Vecino. Amb la col·laboració especial de Alejandro Bordanove, Victor Guerrero i Dr. Flo. I també amb Adelaida Antúnez, Raúl Páez, Lotta Fàbregas, Yansy Soler, Marta Díez, Lara Alier, Francesc Cuéllar, Beatriz Mardones

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies