En un aeroport sense avions, un ancià busca poder viatjar fins a Bangkok afirmant que té un bitllet vàlid. El guarda de seguretat de l’aeròdrom sent pena per ell, el deixa quedar-se i inicien una conversa en la qual no solament es qüestionaran les seves vides i la situació política en la qual estan sumits, sinó que es revelarà, a poc a poc, la seva autèntica naturalesa.
Dins del Festival Grec 2015, La Villarroel presenta Bangkok, una obra del multipremiat Antonio Morcillo López guanyadora del Premio SGAE de Teatre 2013. Un text crític, entretingut i fresc que simbolitza un viatge per les ments dels més tocats per la situació política.
Dos personatges en un aeroport sense avions. Un és el guarda de seguretat i únic treballador que queda a l’aeròdrom (exceptuant al seu company), l’altre és un ancià al que han estafat i té un bitllet per viatjar a Bangkok en un avió que aparentment surt d’allà. El primer, interpretat per Dafnis Balduz és un home amb incomptables carreres, màsters i cursos d’especialització que ha acabat sent un simple guarda de seguretat que ni tan sols es dedica a això, sinó que la seva tasca es basa en entrenar falcons. El segon està interpretat per Carlos Álvarez-Nóvoa, guanyador del Premi Goya, que fa un magnífic treball en el paper d’un viatger perdut amb una misteriosa història que posa potes enlaire la vida del guarda de seguretat.
Començant ja amb un plantejament clarament crític i reconeixible per a tot tipus de públic, Bangkok és una conversa filosòfica entre dos personatges amb visions del món i experiències vitals molt diferents que es troben al mateix espai i temps, aparentment, per casualitat. Però el que comença sent un relat interessant, senzill i afable per a la reflexió humana amb tocs de misteri, acaba convertint-se en una enrevessada història de secrets i traïcions portats a l’extrem.
Morcillo presenta un text que sembla que es mulla però que acaba amb una simple capa de rosada. Una crítica social que es decanta pel fàcil i comercial que acaba sent molt ambigua i diu el que qualsevol tipus de públic voldria escoltar. Tot i així, la primera meitat de l’obra, abans que tot doni una bolcada massa exagerada com per no marejar al públic, ofereix a l’espectador unes visions completament lògiques i lligades als personatges que es defineixen, sent així els diàlegs un partit de tennis que l’audiència gaudeix fins al final.
Bangkok és una obra amb la qual un s’ha d’entendre i identificar. És una obra ben dibuixada i interpretada que necessita una predisposició per part del públic d’entrar completament dins de l’univers que Morcillo presenta. És així com segur que l’espectador pot gaudir enterament el text i no dividir-lo en dues parts.
Teatre: La Villarroel
Web teatre
Autor del text: Antonio Morcillo López
Direcció: Antonio Morcillo López
Intèrprets: Carlos Álvarez-Nóvoa, Dafnis Balduz

Envía una resposta