"L'amant japonès" d'Isabel Allende
6Valoració
Puntuació dels lectors: (4 Vots)
8.9

Després de publicar en 1982 la seva primera novel·la, La casa dels esperits, Isabel Allende s’ha fet mereixedora d’un renom internacional que no ha fet més que créixer amb les posteriors publicacions. Als seus 72 anys torna al món editorial amb L’amant japonès.

Isabel Allende ens conquista amb una tendra història sobre l’amistat entre una jove i una anciana, dues dones de diferent procedència, època, i classe social que aconsegueixen entendre’s malgrat les diferències.

Irina, jove moldava, treballa en una luxosa residència d’ancians de San Francisco quan coneix l’Alma, una senyora clàssica i formal amb la qual entaula una amistat que transcendeix tot convencionalisme. Irina se sent fascinada pels anys de joventut de l’anciana, i a través d’una sèrie de cartes arriba a conèixer l’apassionat romanç que va mantenir anys enrere amb Ichimei, un home japonès.

Amb aquesta obra l’autora dóna veu a aquells que mai l’han tingut, i il·lustra panoràmicament la vida de cadascun dels personatges que la constitueixen.

L’estil, marcat pel joc de salts entre diferents línies temporals, harmonitza la lectura d’aquesta fàcil i seductora història d’una Allende que, fins i tot després de més de 30 anys en la professió, es renova constantment.

Resulta molt senzill definir breument aquest llibre: tracta sobre l’amor. Sobre la classe d’amor que transcendeix prejudicis i dècades, la passió que sobreviu quan la pell es refreda.

L’Alma s’ha cosit amb els anys una cuirassa per protegir-se dels mals mundans. Com és habitual, després d’aquest altíssim i inaccessible mur de pors s’acull la flama d’un amor que mai va arribar a apagar-se. Aquesta dona, que sembla ser feta de material blindat i resulta ser una incurable romàntica, és la protagonista de l’angoixa vital que atreu i emociona el lector.

La deslligada sensibilitat d’Allende, sumada a l’experiència vital i emocional que els anys li han atorgat, aconsegueix transmetre a la perfecció la bellesa d’envellir envoltada de records d’un temps millor. L’esquinçador aire d’absències que tenyeix la novel·la ens submergeix en la difícil pèrdua de la il·lusió d’immortalitat. No és fàcil viure ni és fàcil morir.

Malgrat no ser la millor obra fins avui d’Isabel Allende, aquesta no falla a entretenir al lector amb L’amant japonès, una lectura amena, entretinguda i agradable.Editorial: Rosa dels Vents
Web editorial
ISBN: 9788415961819
Pàgines: 352
Preu: 21,90€
Sobre l’autor: Isabel Allende va néixer el 1942, a Perú, on el seu pare era diplomàtic xilè. Va viure a Xile entre 1945 i 1975, i ha residit durant llargues temporades en altres llocs, a Veneçuela fins a 1988 i, a partir de llavors, a Califòrnia. Va iniciar la seva carrera literària en el periodisme, a Xile i Veneçuela. El 1982 la seva primera novel•la, La casa dels esperits, es va convertir en un dels títols mítics de la literatura llatinoamericana. A ella li van seguir molts altres, tots els quals han estat èxits internacionals. La seva obra ha estat traduïda a trenta-cinc idiomes. El 2010 va ser guardonada a Xile amb el Premi Nacional de Literatura i el 2012, a Dinamarca, amb el Premi Hans Christian Andersen per la seva trilogia “Memòries de l'Àguila i el Jaguar”.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies