"Nuevos Misterios" - Joe Crepúsculo
6.7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Els “nous misteris” de Joe Crepúsculo es mouen al ritme de “las palmas”. Als seus 33 anys, el català es resisteix a l’estancament, però també al corrent de les modes. El seu és experimentar i ho fa esprement aquests gèneres que, simplement, li agraden. És per això que apropar-se a un dels seus discos és exposar-se a la sorpresa, i si amb el seu anterior treball “Baile de Magos” la sorpresa es va deixar bocabadats (encara ballo els seus temes només pensant-los), amb “Nuevos Misterios” ara ens deixa perplexos.

La nova vida de Joe Crepúsculo, establert a Madrid des de fa dos anys, l’ha conduït cap a camins incerts que l’han portat a envoltar-se d’un star system d’allò més particular. Entre els noms que figuren en la seva llista de col·laboracions a “Nuevos Misterios”, el seu setè treball, trobem noms tan exòtics i suggeridors (per a bé o per a mal) com els de La Prohibida, Supremme de Lux, La Bien Querida, Los Punsetes, Las Negris, Soleá Morente o Tomasito, que es passa “tocando palmas” bona part del disc. Ínfules flamenques que es fan notar descaradament a “A fuego” o més tímidament en “De Ferrol a Cartagena”, això sí, sense deixar de banda el seu costat més synth.

Joe Crepúsculo amb els disseny de les portades de "La Verdad" i "Nuevos Misterios"

A “Nuevos Misterios” hi té cabuda tant ritmes llatins (la divertida “Reina del Locutorio”, la molt encertada cumbia-pop “Somos Perros”), com a mitjos temps (“El Reino de la Nuez”, “Flor de Luz”) o aquest synth-bakala que enllaça tan bé amb el seu anterior treball i que ofereix el més destacat del disc: “La Verdad”, tot un himne d’allò més “bailongo” amb “las palmas” de Tomasito i cors de la Prohibida i Supreme de Luxe, i “Maricas”, la versió explosiva del tema original de Los Punsetes.

Un disc valent i eclèctic, encara que amb resultats desiguals, que no dubto donarà més de si en els concerts de Crepus.Tracklist: Corazón de colmillo /A fuego / El reino de la nuez / La verdad / Reina del locutorio / Somos perros / La morada / De Ferrol a Cartagena / Flor de luz / Maricas


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies