Matt Murdock va perdre la vista quan encara era un nen. D’adult, s’ha convertit en un advocat diürn en cerca de l’èxit i en un vigilant emmascarat nocturn que cerca justícia.

Marvel ho torna a intentar per tercera vegada a la televisió. Després del seu exitós pas pel cinema amb el “Marvel Cinematic Universe”, i trobar-se amb entrebancs i bona acollida amb els seus dos projectes televisius (“Marvel’s Agents of SHIELD” i “Agent Carter”, respectivament), ara recupera un superheroi maltractat creativament en el passat per seguir amb els magnífics resultats.

L’actual Batman, Ben Affleck, interpretava l’any 2003 a Daredevil, un superheroi cec que lluitava contra els seus enemics gràcies a la millora dels seus altres sentits. Les crítiques dels professionals i el públic no van ser gaire bones i, tot i que va donar fins i tot per un spin-off, és considerada com un dels errors de Marvel abans de l’arribada d’Iron Man (2008).

12 anys després, i en ple auge de les creacions audiovisuals Marvel, la cadena Netflix estrena “Marvel’s Daredevil”: una nova visió del personatge que se separa del que va ser anys enrere i, fins i tot, de les pel·lícules i sèries de la mateixa marca que estan tenint lloc actualment. El toc obscur i més seriós la diferencien de la companyia mare i fa veure que, tot i el que es digui, DC Comics comença a ser una influència competitiva força important.

Amb uns crèdits introductoris que recorden molt a “Hannibal”, “Marvel’s Daredevil” comença presentant-nos la creació de l’heroi: com es va quedar cec de petit i com decideix de gran ser un bon advocat i un vigilant nocturn. Sense superpoders més enllà de la millora dels altres sentits, Matt Murdock comença la seva carrera d’heroi ja ficat en problemes, entrant sense saber-ho dins les teranyines de la mafia dirigida pel malvat Wilson Fisk.

Aquesta vegada l’encarregat d’encarnar a Murdock és Charlie Cox, més conegut pel seu paper d’Owen Sleater a “Broadwalk Empire” i a qui més recentment se l’ha pogut veure a “The Theory Of Everything”. Acompanyant-lo hi ha cares desconegudes i d’altres molt famoses del panorama televisiu. Un exemple de cadascun són el sidekick legal del protagonista, Foggy Nelson, interpretat pel poc vist Elden Henson; i el dolent de la sèrie, Wilson Fisk, encarnat per Vincent D’Onofrio, actor associat a “Law & Order” i actualment vist fent de dolent també a “Jurassic World”.

Daredevil

Però l’estil i la tècnica que ha utilitzat aquesta vegada la gran productora gràfica i audiovisual mereixen, com a mínim, un paràgraf que els tingui en compte. Tot i que durant la segona fase de les pel·lícules del “Marvel Cinematic Universe” ja es podia començar a veure un canvi estilístic amb els problemes psicològics de Tony Stark, la seriositat fílmica de Thor i la foscor d’”Avengers: Age of Ultron”, “Marvel’s Daredevil” és l’aposta definitiva dins el camp del realisme narratiu. Contagiada per la firma que DC/Warner Bros. han volgut introduir en el seu univers en l’àmbit de la fotografia i el to, la sèrie utilitza algunes directrius bàsiques per crear un univers que, tot i estar lligat amb l’original, sembla que en creï un de diferent per ella tota sola.

Tot i que la trama principal es basa una mica en l’extensió del que ja sabran els qui hagin vist la pel·lícula, també ofereix certes subtrames prou interessants per a mantenir l’interès de l’espectador. Tot i així, li manca un factor d’espectacularitat ja sigui en l’àmbit tècnic o narratiu, i es queda a mitges en un intent de compensar amb la qualitat del primer la falta del segon. La lentitud i suavitat amb què està tractada també li juga una mala passada si no se sap captar correctament: no els agradarà als qui vagin amb expectatives de seguir veient més creacions policromades de Marvel, ja que sembla que amb Netflix s’ha volgut arribar a un nou públic més adult i madur.

Daredevil

“Marvel’s Daredevil” és, amb tot, una bona sèrie. Potser no tan bona com ens volien fer pensar que seria, però sí un bon canvi de registre de la factoria Marvel que augura un bon futur. El resultat de la primera temporada són ganes de veure la segona i seguir aquest petit univers Marvel/Netflix que seguirà amb “Marvel’s Jessica Jones”. Esperem que segueixi millorant.DAREDEVIL

Creador: Drew Goddard
Directors: Farren Blackburn, Steven S. DeKnight, Phil Abraham, Ken Girotti, Adam Kane, Brad Turner, Guy Ferland, Nelson McCormick
Intèrprets: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson, Vincent D'Onofrio,Ayelet Zurer, Bob Gunton, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Susan Varon,Geoffrey Cantor, Judith Delgado, Amy Rutberg, Peter Shinkoda, Jaime Slater
Productors executius: Alan Fine, Drew Goddard, Jeph Loeb, Joe Quesada, Stan Lee i Steven S. DeKnight
Durada dels capítols: 60 minuts
Data d'estrena: 10 d’abril de 2015 (Primera temporada acabada. Renovada per una segona)
Cadena Emissió:Netflix

Web


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X