“Quan tornem a casa” de Núria Gago
8Valoració

Núria Gago és coneguda per la seva carrera com a actriu tant al cinema com a la televisió (darrerament l’hem pogut veure a “Kubala, Moreno i Manchón” a TV3 o a “Amar es para siempre” a TVE). Ara decideix iniciar un nou camí i debuta a la literatura amb una novel·la coral que parla de les relacions entre un grup ampli de personatges, de les seves esperances, de les seves il·lusions i de l’amor.

A Quan tornem a casa” ens trobem a un grup de personatges que han d’afrontar canvis importants a les seves vides. La Paula intenta fer-se càrrec del seu present, però això no és una tasca fàcil quan la por et té agafada la mà. Compta amb l’ajuda del Manu, permanentment enfadat amb el món, i del Sergi, encara que prou feina té el pobre decidint què cal fer amb la seva vida. També tenim la Susanna, que fa anys que conviu amb una bomba de rellotgeria en el seu interior, una bomba que esclata en plena cara del Roberto. L’Álvaro fa anys que està tancat a l’amor, tancat al fet que l’estimin, a manera d’acte-càstig, però Raquel intentarà que això canviï. I la Laura, separada del pare de la seva filla, espera un final feliç, mentre que el Marc espera no haver jugat massa amb foc.

Aquests són només alguns dels personatges que apareixen per les pàgines de Quan tornem a casa”, una novel·la on Núria Gago ha bolcat una gran quantitat de sentiments i emocions que a estones no volen restar continguts dintre de les pàgines del llibre. Núria Gago fa servir un estil molt particular i de gran bellesa ple d’imatges i metàfores que ens fan comprendre a la perfecció els sentiments dels seus personatges. És capaç de presentar les diferents històries de manera molt correcta, situant-nos en el context de cada protagonista i explorant la seva evolució sense caure en excessius llocs comuns. Tots els personatges tenen espai, alguns més que d’altres, però en acabar la novel·la som conscients que totes les històries han tingut el seu petit lloc i han aconseguit explicar-nos el que l’autora volia.

Vull vincular els dos errors principals de l’obra a la manca d’experiència com a escriptora de Gago: un excés de personatges que funciona millor cinematogràficament que en una novel·la de curta extensió, i una certa manca de diferenciació entre la veu dels diferents protagonistes. Aquests petits errors d’estil no espatllen un llibre ben pensat i escrit i amb una forta càrrega de sentiments.

El debut literari de Núria Gago és notable i ens deixa amb ganes de més. Possiblement no d’aquests personatges que acaben el llibre amb les seves històries tancades, però sí de la veu d’escriptora de Gago, una veu plena de delicadesa que no dubta a l’hora d’omplir les pàgines del seu llibre de reflexions i petites històries amb les quals tots som capaços de connectar. No estem davant d’un llibre escrit per una persona més o menys mediàtica, estem davant de l’obra d’una escriptora de gran potencial.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-1960-4
Pàgines: 256
Preu: 17,90 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X