“El trono de la luna creciente” de Saladin Ahmed
3.5Valoració

De la novel·la que suposa el debut de Saladin Ahmed el que més destaca és la seva genial ambientació que beu explícitament de “Les mil i una nits”. Monstres sense ment controlats per forces sobrenaturals, enormes ciutats exòtiques repletes de gent, doctors especialitzats en màgia antiga i noies capaces de transformar-se en lleó omplen les pàgines de “El trono de la luna creciente”, un llibre que es llegeix en un sospir i que es gaudeix com el bon entreteniment que és.

En els Regnes de la Lluna Creixent, la lluita pel poder entre el tirànic califa i un misteriós lladre que es fa anomenar el Príncipe Halcón s’apropa al seu punt culminant. Enmig de la rebel·lió que està gestant-se, una sèrie d’assassinats d’origen sobrenatural assola el cor del regne. Solament un reduït i variat grup d’herois serà capaç de resoldre el misteri i intentar parar la matança.

El doctor Adoulla Makhslood està cansat de la caça dels monstruosos gul, feina que porta exercint des de fa quaranta anys. Li agradaria poder gaudir per fi d’uns moments de tranquil·litat a la seva vida. Però quan comencen els misteriosos assassinats, es veu obligat a reprendre la caça. Compta amb l’ajuda del seu aprenent, Raseed bas Raseed, que combina valentia i destresa amb una fe inesgotable, i de la jove Zamia Badawi, qui ha heretat el do de la seva tribu que li permet transformar-se en lleó. Els tres es veuran inesperadament units en una carrera contrarellotge per destapar un complot que no solament amenaça amb arrasar la llegendària ciutat de Dhamsawaat, sinó que podria deixar el món sencer en ruïnes.

Amb un argument senzill, Saladin Ahmed és capaç de construir una novel·la dinàmica i molt entretinguda. Encara que hi ha certa manca de punts de gir impactants, ja que tota la trama transcorre per camins bastant esperables, podem trobar entre les seves pàgines moments d’emoció basats principalment en les conseqüències que els esdeveniments tenen sobre els protagonistes. La trama, com ja he comentat, és previsible i habitual en un tipus d’història senzilla de tipus fantàstic, per la qual cosa no sorprendrà els lectors del gènere.

Les virtuts més destacades de l’obra d’Ahmed se centren en dos aspectes també principals en qualsevol llibre: l’ambientació i els personatges. D’una banda, els paratges desèrtics, les ciutats laberíntiques on la gent transita entre carrers estrets i productes exòtics ens situen ràpidament en un entorn màgic. Això està acompanyat per un món espiritual i màgic desenvolupat, en molts casos i per qüestions d’espai, amb unes pinzellades, però que deixen amb ganes de conèixer més i d’endinsar-se amb més profunditat en la cultura i l’espiritualitat que l’escriptor utilitza.

Quant als personatges, es combina un disseny arquetípic i necessari per posar en marxa el que es suposa que serà una saga amb un desenvolupament emocional notable. Al començament de la novel·la, el que tenim de cada un dels protagonistes són dos o tres trets, mínims però suficients per entendre com són. A mesura que ens endinsem en la lectura, la dimensió emocional i les relacions entre ells es van revelant com un aspecte molt important de la narració. L’escriptor aconsegueix que empatitzem amb els seus personatges, que entenguem les relacions i que ens emocionem quan ells s’emocionen, convertint allò tan arquetípic en creacions amb més matisos.

Esperem que aquesta primera novel·la de Saladin Ahmed sigui el començament d’una carrera interessant i plena d’èxits. El seu estil encara necessita treball a l’hora de diferenciar com parlen els personatges i hem de veure si és capaç de crear històries més complexes; però si “El trono de la luna creciente” és una mostra de tot el talent que aquest autor és capaç de posar a les pàgines d’un llibre, estic completament segur que les pròximes entregues d’aquest univers seran llibres encara més apassionants i entretinguts.


Editorial: Fantascy
ISBN: 9788415831198
Pàgines: 400
Preu: 17,95€

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies