Hellblazer: Garth Ennis
8Valoració

Ecc comics publica, en una excel·lent edició de luxe, el primer tom de les aventures, escrites pel prestigiós Garth Ennis, del rebel i malcarat John Constantine, un individu de tornada de tot que en aquesta ocasió haurà d’enfrontar-se al seu pitjor enemic. Una oportunitat magnífica per recuperar una de les cimeres del còmic de la dècada dels noranta de la línia Vertigo.

La mort de Gwen Stacy va ser probablement la fi de la innocència per als desprevinguts lectors de còmics de Spider-Man. Però sens dubte, la definitiva entrada en la vida adulta dels superherois (i dels lectors) va venir a continuació, durant la mitificada Bronze Age. En aquest període, Jim Starlin va sorprendre a tots narrant la mort del Capità Marvel per culpa d’un súper-malvat invencible… un càncer terminal. Ara, el prestigiós guionista irlandès Garth Ennis planteja alguna cosa semblant en la seva excel·lent revisió de les aventures (o millor dit, desventures) de John Constantine. El mateix escriptor, en un interessant pròleg que acompanya aquesta magnífica edició, confessa que la idea va sorgir després d’una crisi creativa, aclaparat per la responsabilitat d’haver d’escriure un dels seus títols preferits de tota la història del còmic: “Què li podia fer a Constantine que no se li hagués fet abans? I llavors vaig començar a pensar (…) i una línia d’acció es va imposar a totes les altres: matar-ho”.

Algun dia havia de passar: durant massa temps Constantine ha fumat despreocupadament un Silk Cut darrere l’altre, sense preocupar-se pel dia de demà… Ara, es veu a si mateix voltant com un walking dead per l’àrea d’oncologia d’un hospital públic, tractant d’acceptar el seu horrible destí. Són sens dubte algunes de les pàgines més doloroses del còmic nord-americà: un viatge a l’infern en tota regla, pel qual no sembla haver-hi redempció…

Vinyetes de "Hellblazer" de Garth Ennis

Però lògicament aquí res és el que sembla. Al cap i la fi, Ennis és un iconoclasta del còmic. Els seus guions estan sempre replets de violència, angoixa existencial i personatges més enllà de tota moral. Però també d’originals desviacions narratives. Així que l’irlandès treu tot el seu enginy, amb la complicitat de Will Simpson com a dibuixant més destacat, per oferir-nos un còctel de depressió, tristesa, recorreguts dantescos i catarsi existencial (nou)shakesperiana. Paradoxalment, un nou Constantine ressorgeix davant els nostres ulls després d’enfrontar-se a la prova més dura: un home inesperadament fràgil, tendre, capaç fins i tot d’enamorar-se, que tracta de dotar de sentit a la seva vida després d’haver vist la mort de ben a prop. Hi ha també, per descomptat, aventures delirants, plenes d’humor macabre i violència a dojo, en les quals trobaran fantasmes d’ultratomba i fins i tot un membre d’una important família Reial posseït pel mateix Satanàs… El primer dels toms que edita ECC ja col·loca el llistó molt alt… i així seguirà durant tota l’etapa amb Ennis al capdavant dels guions. Facin-me cas i no es perdin les aventures de Constantine: descobriran que viatjar a l’infern també pot ser un plaer.


Editorial: ECC
Pàgines: 392
Preu: 35 €
Guió: Garth Ennis, John Smith
Dibuix: Mike Hoffman, Sean Phillips, Steve Dillon, Will Simpson

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies