Sorpresa majúscula a la Croisette. El jurat presidit pels germans Coen ha decidit que la Palma d’Or fos per Jacques Audiard i el seu film ‘Dheepan’, un drama sobre la familia d’inmigrants tamils al banlieu de París que no entrava a cap de les travesses. Curiosament, l’any que tothom semblava coincidir en el baix nivell que ha demostrat el cinema francès a la comeptició, aquest s’ha endut tres premis: la mencionada Palma d’Or i els dos d’interpretació: el merescut al Millor Actor per Vincent Lindon per ‘La Loi du Marché’ i el de l’actriu, totalment incomprensible, per Emmanuelle Bercot per ‘Mon Roi’, si bé aquest ha estat comprtit amb Rooney Mara per ‘Carol’, deixant fora del repartiment a Cate Blanchett. Un premi massa petit per una pel.lícula com la dirigida per Todd Haynes.

cannes-palmares

El segon premi en importància, el Gran Premi, ha estat otorgat a l’hungarès debutant László Nemes per ‘Son of Saul’, que ja havia rebut també el premi FIPRESCI. Sense cap mena de dubte, la pel.lícula de l’antic col.laborador de Bela Tarr ha estat la major sorpresa de la competició de Cannes aquesta edició, i el col.loca a la llista de directors que haurem de seguir en els propers anys.

Una altra de les preferides de la crítica, la xinesa ‘The Assassin’ de Hou Hsiao-hsien s’ha endut el premi a la Millor Direcció, sens dubte un dels aspectes més destacats del film.

cannes-director

Més extrany sembla el premi al Millor Guió per ‘Chronic’, del mexicà Michel Franco, sobretot pel seu arbritrari i molt discutible final. Hauria estat més comprensible que aquest premi hagués recaigut en ‘The Lobster’ del grec Yorgos Lanthimos, per la seva notable distopia futurista sobre la intolerància que finalment s’ha endut el premi del jurat.

Finalment els rumorejats Jia Zhangke, amb el seu canvi de registre a ‘Mountains May Depart’, Paolo Sorrentino, tan adorat per uns com odiat pels altres, per ‘Youth’ i Nanni Moretti per ‘Mia Madre’, no han entrar al palmarès.

LLISTA DE PREMIATS

Palma d’Or: DHEEPAN de Jacques Audiard

Gran Premi: László Nemes per SON OF SAUL

Millor director: Hou Hsiao-hsien per THE ASSASSIN

Millor guió: Michel Franco per CHRONIC

Millor actor: Vincent Lindon per LA LOI DU MARCHÉ

Millor actriu: Rooney Mara per CAROL i Emmanuelle Bercot per MON ROI

Premi del Jurat: THE LOBSTER de Yorgos Lanthimos

Càmera d’Or a la millor ópera prima: LA TIERRA Y LA SOMBRA de César Augusto Acevedo

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies