La última pel.lícula presentada a competició en aquesta edició ha estat ‘Macbeth’ de Justin Kurzel, amb un repartiment encapçalat per Michael Fassbender i Marion Cotillard, que ha estat rebuda de forma bastant tèbia. La colombiana ‘El abrazo de la serpiente’ guanya la competició de la Quinzena de Realitzadors. I mentre esperem la decisió del jurat encarregat d’otorgar la Palma d’Or, ja es coneixen les guanyadores de la resta de seccions paral.leles i dels premis no oficials.

Com ja van fer prèviament Orson Welles al 1948 i Roman Polanski al 1971, l’australià Justin Kurzel ha adaptat el clàssic de William Shakespeare, Macbeth amb un repartiment encapçalat aquesta vegada per dos valors suposadament segurs com Michael Fassbender i Marion Cotillard.

El director de la tèrebola i més que interessant ‘Snowtown’, passa de les turbulentes relacions familiars de l’Australia del segle XX a les passions, traicions i assassinats de la cort del rei d’Escòcia al segle XI. Un ‘Macbeth’ en els temps de ‘Joc de Trons’.

cannesmacbeth

Recolçant-se en una fotografia grandiloqüent que treu partit dels espectaculars i inhòspits exteriors en els que età rodada la pel.lícula i en una música enfàtica, Kurzel potencia el dramatisme i la intensitat de l’obra de Shakespeare, des del principi fins el final, donant-li al seu ‘Macbeth’ un to constant tant greu i solenmne, sense quasi gradació dramàtica, que li fa perdre força per efecte de la saturació.

Michael Fassbender cumpleix de sobra amb el seu paper de cavaller escocès, però a la Lady Macbeth de Marion Cotillard li falta carisma i personalitat.

La guanyadora de la Quinzena de Realitzadors ha estat El abrazo de la serpiente, tercer film del colombià Ciro Guerra inspirada en els diaris dels exploradors de l’Amazones colombiana de la primera meitat del segle XX, Theodor Koch-Grunberg i Richard Evans.

Rodada en un espectacular blanc i negre als boscos de l’Amazones, explica la trobada, la relació, la traició i l’amistat entre Karamakate, un xaman d’una tribu de la que és l’últim supervivent i dos científics europeus que amb 40 anys de diferència exploraran l’Amazones a la busca d’una planta miraculosa que curi totes les enfermetats.

elabrazodelaserpiente

Una ‘river movie’ en la que Guerra interrelaciona amb encert els dos viatges i mostra de manera poderosa l’enfrontament entre civilització i natura, cristianisme i creences dels aborígens, tradició i modernitat, l’home i la inmensitat de la selva amazònica.

La pel.lícula ha guanyat el premi principal de la Quinzena de Realitzadors.

Els altres premis

I mentre esperem el palmarès de la competició principal i es desfermen els rumors més o menys fundats, repassem els premis principals de les altres seccions i dels jurats no oficials.

Premis FIPRESCI

Competició. SON OF SAUL de László Nemes

Un Certain Regard. MASAAN de Neeraj Ghaywan

Resta de seccions. PAULINA de Santiago Mitre

Premis Jurat Ecumènic

MIA MADRE de Nanni Moretti

Mencions

LA LOI DU MARCHÉ de Stéphane Brizé

TAKLUB de Brillante Mendoza

Secció UN CERTAIN REGARD

Millor pel.lícula. HRUTAR (Rams) de Grimur Hakonarson

Premi del jurat. ZVIZDAN (The High Sun) de Dalibor Matanic

Director. Kiyoshi Kurosawa per JOURNEY TO THE SHORE

Un Certain Talent Prize. COMOARA de Corneliu Poremboiu

Futur prometedor. MASAAN de Neeraj Ghaywan

NAHID de Ida Panahandeh

Secció QUINZENA DE REALITZADORS

Premi Art Cinema. El ABRAZO DE LA SERPIENTE de Ciro Guerra

Premi Label Europa. MUSTANG de Deniz Gamze Ergüven

Premi SACD. TROIS SOUVENIRS DE MA JEUNESSE de Arnaud Desplechin

Secció SETMANA DE LA CRÍTICA

Gran Premi Nespresso. PAULINA de Santiago Mitre

Premi Aide Fondation Gan. NI LE CIEL NI LA TERRE de Clément Cogitore

Premi Revelación France 4. LA TIERRA Y LA SOMBRA de César Augusto Acevedo

Premi SACD. LA TIERRA Y LA SOMBRA de César Augusto Acevedo

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X