Bruno & Jan (&Álbert)
8Valoració

“Sixto Paz ens enfrontem a un nou repte: el nostre autor, Jan Vilanova, es troba en plena crisi existencial i artística. Si defalleix, és possible que tant ell com Sixto Paz, no se’n surtin. Ha creat un espectacle, tot i que no ens atrevim a definir-lo com a tal. I no en podem donar informació per voluntat expressa de l’autor. Tot i així hem cregut oportú donar-vos a conèixer el seu punt de vista sobre la vida: “Basta ya de la dictadura de los optimistas sin escrúpulos! ¡Hijos de puta! Esa chusma que escribe libros de autoayuda diciéndonos que no tenemos derecho a ser infelices: ¡y una mierda!””

Només entrar a Bruno & Jan (& Álbert), la decoració de la platea, l’escenografia i la música d’acompanyament ja inciten a començar un espectacle que de ben segur transmetrà un bon sentiment. Una bona rebuda i un complement alimentari vegetal acaben de compondre un perfecte inici de funció.

Bruno & Jan (& Álbert) ho diu tot amb el títol, i és que el seu argument es basa en una conversa de 60 minuts entre l’actor Bruno Bergonzini, el dramaturg Jan Vilanova i el músic Álbert Casanova. Entre els tres es desenvolupa una oda al pessimisme, un viatge pels optimistes més famosos pel bo i pel dolent, i un intent per trobar una explicació a l’auge de la felicitat artificial.

Així doncs, Bruno farà tot el possible per convèncer a Jan que la vida no és tan dolenta com ell la pinta, que ser optimista no és tan nociu i, fins i tot, que Pablo Coelho té raó en algunes coses. Una conversa entre amics que no pretén enganxar-nos amb el seu enrevessat argument o les seves espectacularitats tècniques. És una simple reflexió conjunta que només s’ajuda a certs moments d’un projector de diapositives.

Bruno&Jan (&Álbert)

La direcció de Pau Roca és realment prescindible, donat que entre el dramaturg i l’actor (i l’ajuda del músic) ja fan tota la feina. La llibertat amb la qual treballen i el seu posat en escena poc mil·limetrat no justifiquen una direcció externa. Tot i així, aquests dos factors són d’agrair per la naturalitat que ofereixen a l’espectacle i l’interès que desperten per part de l’audiència.

Bruno & Jan (& Álbert) és, en definitiva, un viatge dialèctic de recerca cap a la felicitat i l’optimisme. Presentat de la millor manera possible, creant una connexió amb el públic difícil d’aconseguir. Bruno i Jan fan una parella estupenda sobre l’escenari i el reforç d’Álbert els porta a fregar la perfecció. El Círcol Maldà torna a delectar-nos amb un tipus de teatre proper, sincer i alegre. Un espectacle que s’agraeix.


Es pot veure a: Círcol Maldà
Text: Jan Vilanova
Intèrprets: Bruno Bergonzini, Jan Vilanova, Álbert Casanova

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X