“El libro de las reclamaciones” de Dani Niño i Marina Pérez
7Valoració

Us heu plantejat mai que tot allò que ens han explicat de la Historia de la Humanitat durant generacions fos fruit d’un joc del telèfon de proporcions XXL i que tot el que vam aprendre a l’escola una convenció curricular transmesa de generació en generació?

Doncs hi ha qui sí que ho fet i ho ha convertit en la llavor que dona lloc a “El libro de reclamaciones. Reclamaciones de grandes personajes históricos”, el llibre que Dani Niño i Marina Pérez,guionistes d’humor, van publicar el darrer dia de Sant Jordi i que ha editat Leeme Libros.

Els autors han jugat a posar-se a la pell de diversos personatges històrics i es replantegen, des d’un punt de vista divertit i una mica passat de voltes, com podrien haver estat alguns episodis de la Història i com els podrien haver viscut els seus protagonistes. Ordenades cronològicament segons l’època en que van viure els seus protagonistes, se’ns fan arribar 66 cartes escrites en primera persona per Buda, Napoleó, Elvis o Mozart, entre d’altres, que ens narren com “realment” van succeir determinats fets històrics.

El libro de reclamaciones és amè, està ben escrit i d’una forma que fa fàcil la seva lectura i és accessible a tot tipus de públic. A més, suporta de forma més que correcta ser llegit en veu alta. Un llibre d’humor amb clares referències a temes actuals i acudits entorn a ells. Algunes de les situacions son surrealistes i ja per si soles, quan s’imaginen, provoquen hilaritat però trobo que sí és recomanable uns coneixement mínims de cultura general i de l’actualitat (social, esportiva, política,…) per gaudir de totes les bromes dels textos. L’humor de les cartes ens pot semblar desigual però al recollir-ne més d’una seixantena, és fàcil d’entendre que algunes ens facin més gràcia que d’altres, un tret que no és estrany en llibres formats de petites històries.

L’estructuració del llibre compta amb un detall que sempre és d’agrair: format per cartes curtes de 3 o 4 pàgines permet escollir el número de cartes que volem llegir en funció del temps de que disposem per no haver de deixar-ne cap a mitges.

Si el contingut està cuidat, el continent també ho està. Editat en tapes dures amb cobertes dissenyades per Marta Bellvehí, il·lustracions en blanc i negre d’Estíbaliz Gabilondo, cinta de registre i unes cobertes tan suaus que s’acaba creant una certa addicció a acaronar-les.

En resum, una bona manera de divertir-nos amb la Història d’una forma una mica més gamberra a l’habitual.


Editorial: Leeme Libros
ISBN: 978-84-15589-25-9
Pàgines: 256
Preu: 18,90 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies