Hamlet
8Valoració

Diuen que William Shakespeare va néixer i va morir el mateix dia: 23 d’Abril. Amb motiu del seu 450º aniversari del seu naixement, la Shakespeare Globe s’ha embarcat en una gira mundial de dos anys de durada. Aquesta producció viatjarà per totes les nacions del planeta per presentar *Hamlet en una gran varietat d’espais i escenaris com a parcs o amfiteatres a l’aire lliure, teatres nacionals o grans escenaris. Una de les premisses o curiositats dels seus trajectes entre els diferents continents és minimitzar la seva petjada de carboni el màxim possible. Per sort, la capital espanyola és un dels llocs que podrà gaudir d’aquesta llegendària companyia en Els Teatres del Canal.

En assabentar-se de la mort del seu pare, Hamlet, el príncep de Dinamarca, torna al seu país. El seu oncle Claudio s’ha casat amb la seva mare i s’ha instal•lat en el tron. Però a la nit, el fantasma del vell rei insta a Hamlet a venjar el seu assassinat…

Aquesta producció, dirigida per Dominic Dromgoole i Bill Buckhurst proposa una posada en escena fresca i jovial posant l’accent en la venjança, l’humor negre i la inventiva del llenguatge. A més de comptar amb una dotzena d’actors que s’alternen per realitzar els diferents rols de la peça i que presenten un treball admirable i versàtil. Actuen, canten, ballen i toquen instruments… què més es pot demanar? Crec que, parlant clar, ens donen mil voltes i amb aquesta funció queda més que demostrat.

Segons el director artístic de la companyia, aquest text de Shakespeare encara està molt viu. Contínuament, trobem referències a les seves paraules en telenovel•les, els polítics ho citen i es veu en els teatres. Considera que és un text vigent amb el qual avui dia es pot sacsejar a l’espectador i transforma aquesta idea en una funció en la qual només existeixen els actors i el text.

Hamlet Teatros del Canal

Entre totes les escenes, destacaria aquell moment fiqui-teatral en el qual un desesperat Hamlet intenta desemmascarar al seu oncle mitjançant l’empatia dels fets que representen uns còmics. La dinàmica de l’escena està molt bé estructurada i mesura i aconsegueix enganxar al públic mitjançant aquesta comicitat gairebé negra.

En definitiva, és un gran encert apropar aquesta *troupe, que li deu el seu nom al teatre The Globe de Londres, a qualsevol lloc del món per la seva aventura teatral sense precedents.


Es pot veure a: Teatros del Canal
Intèrprets: Ladi Emeruwa, Naeem Hayat, Keith Bartlett, John Dougall, Miranda Foster, Phoebe Fildes, Beruce Khan, Tom Lawrence, Jennifer Leong, Rawiri Paratene, Matthew Romain i Amanda Wilkin.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies