Sempre hi ha una primera vegada i aquest dilluns, a partir de les 22.35, els espectadors tindran la seva primera trobada amb la nova sèrie de TV3, “Cites”. Després d’emocionar els espectadors de TV3 amb “Polseres vermelles”, Pau Freixas dirigeix aquesta ficció basada en “Dates”, el format original d’Entertainment One Television International Ltd. produïda per Arca Audiovisual (grup Filmax).

Buscant amor, sexe, o simplement algú que els allunyi de la soledat, els personatges de “Cites” es troben cara a cara, després d’haver-se conegut per internet, carregats d’inseguretats i esperances: una mestra de Primària que veu com s’acosten els quaranta i que els seus plans de vida es posposen una vegada i una altra; un viudo jove, pare de tres filles, que desitja trobar un altre cop l’amor; una “exscort” que intenta canviar la manera de relacionar-se amb els homes; una noia que, poc abans de casar-se, necessita resoldre els seus dubtes sobre la seva pròpia sexualitat.

Cites

Cadascun dels 13 episodis de la sèrie, de 45 minuts de durada, se centrarà en dues d’aquestes cites, en una primera vegada, en què entraran en joc les pors, els secrets i les expectatives dels seus protagonistes. Una mirada personal a les relacions de parella actuals, al voltant d’una xarxa de 24 personatges que s’aniran encreuant i que s’aniran retrobant al llarg de la sèrie. Drama i comèdia es combinen en cada capítol. A l’hora de fer la tria d’actors, han apostat per noves cares al costat de noms ja coneguts per als espectadors, com Eduardo Noriega, Aïda Folch, Bea Segura, Isak Férriz, Biel Duran, Eva Santolaria, Nausicaa Bonnín, Leticia Dolera, Íngrid Rubio, Montse Germán, Jordi Sánchez, Àlex Monner i Laia Costa.

Cites

Basada, com ja hem dit, en la sèrie britànica “Dates”, d’Entertainment One Television Internacional, creada per Brian Elsley, i emesa per Channel 4, Pau Freixas comenta que amb “Cites” es busca un desenvolupament “més càlid, més proper, que a part de l’esperit morbós, sigui més romàntic i amb més emoció”. Després d’haver dirigit l’exitosa “Polseres vermelles”, Freixas explica que aquesta sèrie “no hi té res a veure; treballar amb adolescents és preciós, però tenia ganes de treballar amb adults.”

Eduardo Noriega és un dels grans reclams de la sèrie. L’actor ha rodat en català, que va començar a aprendre en dues pel·lícules que va rodar amb Marc Recha. A “Cites” interpreta un metge asturià que treballa a Barcelona. El seu personatge és un dels pocs que té una cita que coincideix amb un capítol de “Dates”, “Mia i Stephen” on Aïda Folch interpreta a l’excort.

Cites

Barcelona és el marc on tenen lloc les trobades entre els protagonistes. Del mar a la muntanya, dels barris més cèntrics a l’extraradi, Barcelona demostrarà que és una ciutat per enamorar-se. Una ciutat romàntica que mostrarà el seu perfil més fotogènic en espais com la Vila Olímpica, el passeig de Picasso i la rambla del Poblenou, el carrer Major de Sarrià, Pedralbes, la travessera i el passeig de Gràcia, la dreta i l’esquerra de l’Eixample, la Diagonal, la plaça de la Concòrdia de les Corts i la plaça de la Virreina de Gràcia, el carrer Marina, el Museu del Disseny al Clot, el barri de Sant Gervasi-Galvany, el de Sant Antoni i el de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, entre d’altres.

Cites

A través del “Mapa de Cites”, que es podrà trobar al web de la sèrie, els espectadors podran localitzar després de cada capítol tots aquests espais i penjar-hi les fotos de les seves pròpies cites.

EL PRIMER CAPÍTOL: Blanca i Martín/Ona i Àlex

La Blanca(Bea Segura) es vol enamorar i aquesta nit ha quedat amb un advocat que li sembla ideal. Però ell, el Martín (Isak Férriz), amaga molt més del que la Blanca es pensa. Quan l’Àlex (Biel Duran) coneix l’Ona (Júlia Molins), no es pot creure la sort que té, però al llarg de la nit descobrirà que l’Ona no és la noia encantadora que semblava.

Cites

Les cites de Blanca i Martín i d’Ona i Àlex estrenen la sèrie. Aquí cinc cèntims del que ens ha semblat ja que hem tingut de veure el capítol abans. La veritat és que “Cites” ens ha sorprès molt favorablement -TV3 no ha tingut massa sort amb les seves darreres estrenes-. La cura en la imatge de la sèrie, com es fa atractiva cada una de les localitzacions on es troben les parelles i la música present (Atenció a Luthea Salom) fa que no tingui res a envejar a “Dates” i mostri una factura moderna i atractiva. Les interpretacions naturals, sense aquell català tan excessivament acadèmicament correcte, fa que la sèrie i les situacions que planegen siguin properes i creïbles.

Cites

Feia una mica por aquest augment de la durada dels capítols i del nombre de cites, que es duplica respecte a “Dates”, però no és un problema. “Dates” de factura més british, és més com un cop de puny, una pindola que sorprèn i trastoca. “Cites”, plantejament que ja estava en la ment de Freixas, és més càlida i mediterrània. Els 45 minuts del capítol passen volant i, el millor, deixen ganes de més i de continuar seguint la pista dels personatges que hem conegut en aquesta cita.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies