Mares i filles
9.5Valoració

Les cantants i intèrprets Nina i Mariona Castillo s’han retrobat després de l’exitós Mamma Mia en un petit musical de gran intensitat. Una discussió a dos veus entre mare i filla que mostren les seves pors, retrets i més íntims sentiments on destaca la música que dibuixa, de manera excel•lent, la corba de pujades i descensos que tota relació ha de passar.

La filla vol marxar de casa, ser independent. La mare està convençuda que la nena s’equivoca. Cap de les dues està disposada a afluixar la corda. Convivint soles en un pis que se’ls queda estret, han destruït a poc a poc la seva confiança i amenacen a trencar el seu lligam. Nina (Barcelona, 1966) i Mariona Castillo (Barcelona, 1983) són mare i filla i, en tot moment, l’espectador s’ho creu. Mèrit doble quan no pronuncien ni mitja paraula que no porti melodia.

Nina i Mariona també són la síndrome del niu buit i l’ambició per viure-ho tot, pròpia de la joventut, els dos motius que empenyen mare i filla a cantar fins a escridassar-se. Però el seu càntic és tan melòdic i dolç que l’espectador rep la cruenta batalla dialèctica de dues dones en escena amb intensa calidesa.

No creus assistir a una bronca eterna, sinó a una conversa que puja de to perquè s’estimen. Ho diuen els gestos i les mirades que es professen. És la sensació que deixa aquesta obra musical que guanya sencers arran l’esplèndida i alhora sorprenent pianista i compositora Clara Peya, de només 29 anys.

Mares i filles Teatre Gaudí

En escena al Teatre Gaudí de Barcelona després d’un destacat èxit a la sala Círcol Maldà de la ciutat, l’espectacle dirigit per David Pintó es ven com un musical que “t’emocionarà i et farà trucar la teva mare”. I no és d’estranyar, perquè l’obra posa en valor la importància de parlar-ne dels sentiments de portes endins, d’acceptar que els fills es fan grans, que els pares pateixen quan veuen que ets autònom, que poden haver-se equivocat educant-los i que arribarà un moment que voldran volar.


Es pot veure a: Teatre Gaudí
Intèrprets: Nina i Mariona Castillo


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X