Murieron por encima de sus posibilidades
2Valoració

Isaki Lacuesta deixa de banda la seriositat i se’ns posa gamberro amb aquesta comèdia negra, irreverent, excessiva i no massa reeixida acompanyat d’un bon nombre de rostres del cinema espanyol.

A “Murieron por encima de sus posibilidades”, d’Isaki Lacuesta, cinc ciutadans teòricament normals i corrents, d’un país estranyament semblant al nostre, veuen destrossades les seves vides per la crisi econòmica. Sense res ja que perdre, elaboren un embogit pla per salvar l’economia espanyola i mundial: segrestar el president del Banc Central i exigir-li que tot torni a ser com abans.

Isaki Lacuesta va tornar al festival on va guanyar la Concha d’Or per “Los pasos dobles”, amb aquesta “Murieron por encima de sus posibilidades”, una comèdia negra rodada durant dos anys, i amb intermitències, en règim de cooperativa amb un repartiment ple de rostres coneguts del cinema espanyol que inclou José Coronado, Sergi López, Eduard Fernández, Ariadna Gil, Emma Suárez, Raúl Arévalo, Josep Maria Pou i Albert Pla, entre altres.

“Murieron por encima de sus posibilidades”

Amb un guió elaborat entre el director i amb la col·laboració d’Isa Campo, “Murieron por encima de sus posibilidades” no va fer el pes als crítics i periodistes reunits en el Festival. Esperpèntica, irreverent però excessiva, la pel·lícula estira com un xiclet una idea que necessitaria més d’una repensada i acaba cansant. No és un humor com el de “Relatos salvajes”, ben elaborat, és la reunió d'”amiguotes” que sense pensar-s’ho massa decideixen fer una pel·lícula gamberra per deixar anar uns riures que acaba, només fent-li’s gràcia a ells.

“Murieron por encima de sus posibilidades” vol ser una comèdia salvatge però també altaveu i vendetta de la indignació de la situació de l’Espanya en crisi però acaba produint vergonya aliena. De fet el film d’Isaki Lacuesta mira de fer riure per sobre de les seves possibilitats.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies