Una noche para sobrevivir
4Valoració

El mafiós i antic sicari Jimmy Conlon (Liam Neeson) té una nit per defensar al seu distanciat fill del seu millor amic, el cap de la màfia Shawn Maguire (Ed Harris), qui vol que pagui per la mort del seu propi fill.

El director Jaume Collet-Serra (“Unknown”) i l’actor Liam Neeson (“Non-stop”) es tornen a unir per tercera vegada per portar-nos “Una noche para sobrevivir” (“Run all night”): una pel·lícula que es queda a mig fer entre una història de redempció, una baralla de galls i una narració sobre venjança.

Liam Neeson en el paper de Jimmy Conlon/Martin Harris/Bill Marks/Bryan Mills interpreta a un antic mafiós i sicari retirat al que el persegueixen els fantasmes del passat. Però a causa dels seus problemes econòmics i alcohòlics ha de demanar ajuda al seu antic cap i amic íntim, Shawn Maguire, interpretat pel vingut a menys Ed Harris. El fill de Jimmy, Mike, en el cos del televisiu Joel Kinnaman (“RoboCop”) treballa com a xofer després de deixar la seva carrera com a boxador. Una nit és testimoni d’uns assassinats comesos pel fill de Shawn. Quan aquest últim l’identifica, Jimmy no tindrà més remei que matar-lo abans que li succeeixi alguna cosa al seu fill. Però Shawn no es quedarà tranquil fins que acabi amb ell i començarà així una nit de persecució entre els dos.

Una noche para sobrevivir

Algú podria pensar que la capacitat de síntesi de qui està escrivint això és bastant dubtosa. Però realment això és al mínim que es pot reduir el plantejament de la pel·lícula. I és que, encara que la cinta s’anomeni “Una noche para sobrevivir”, la nit en qüestió no comença fins a gairebé l’hora de metratge.

El duo Collet-Serra/Neeson ens té acostumats, amb les seves dues anteriors col·laboracions, a pel·lícules amb un plantejament aparentment senzill però amb molts interrogants i secrets per descobrir. Films replets d’acció i intriga que ens mantenen a la vora del seient durant els seus més de 100 minuts de metratge. Potser no passen a la història per la seva qualitat cinematogràfica, però són sempre un bon tema de conversa. Però això no passa amb la pel·lícula que s’estrena avui, doncs el propi plantejament ja ens desvetlla una complexa història que crida poc l’interès i que no està, ni molt menys, al nivell de les anteriors.

Ni la banda sonora d’“Inception”, ni les escenes prototípiques d’aquest tipus de pel·lícules poden ajudar al fet que la pel·lícula millori. Una pena pels qui esperàvem una altra memorable col·laboració entre el director i l’actor, que ha resultat en una decebedora pèrdua de temps i diners.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies