Camargate
7Valoració

Arriba al Teatre Tantarantana El Ciclo: Primer Cicle de Companyies Independents de la ciutat de Barcelona: El Cicló. Àtic 22 i Baixos 22 acolliran durant aquest cicle un col•lectiu teatral que treballa de forma independent i autogestionada. En la seva primera edició, les companyies que en formaran part són Projecte Nisu, TeatrodeCERCA, La Calòrica, ARSÈNIC Art Studio i Infants Terribles – aquesta darrera amb una producció de teatre infantil.

Projecte Nisu va obrir el Cicle amb Teenage Dream i ara és el torn de Camargate. Jorge Yamam Serrano es posa a càrrec de la direcció d’una peça que es limita a teatralitzar la polèmica trobada entre la ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola i Alicia Sánchez Camacho y que va ser grabada per Método 3: “Hace tiempo supe de la grabación de La Camarga y me di cuenta de la increíble teatralidad tanto de los personajes como de la historia. El tono de nuestra propuesta sería próximo al teatro documental de tradición inglesa, puesto que de comedia de por si, tiene mucha. El público tiene saber esta información. Con esta propuesta el teatro se vuelve necesario.”

Seguint l’opinió del director, la premiada companyia TeatrodeCERCA ha aconseguit que el seu espectacle sigui un bé de primera necessitat per a la societat catalana. La indignació davant de la notícia de la corrupció de la família Pujol-Ferrusola i d’altres implicats ha provocat que la sala del paral•lel s’ompli en la majoria de funcions. Fins i tot, es podria dir que gent no acostumada a anar al teatre ha anat amb la intenció de trobar respostes.

Camargate

Però no es pensin que Yamam Serrano opta per una posada en escena com ho faria Brecht: a partir d’un distanciament. De manera esperpèntica i còmica es desenvolupa el dinar d’aquestes dues dives que acabaran destapant la pitjor cara de la política catalana. Gran part del mèrit d’aquesta sàtira és de les actrius Anna Sabater i Cristina Gamiz en el constant combat de les dames PPeras.

La posada en escena simplement conté una taula i dues cadires per poder dur a terme l’acció però també s’utilitza una gran pantalla per projectar noticies, investigacions i conclusions del que es presencia (aquí sí que tenim una mica de Brecht…) realitzat per la coproductora del projecte La Rueda films.

Si no tenen temps de veure aquest teatre polític, els animo a què s’apropin a qualsevol dels espectacles dins d’aquest cicle que, com Camargate, no deixarà a ningú indiferent.


Es pot veure a: Teatre Tantarantana
Text: Jorge-Yamam Serrano
Intèrprets: Cristina Gámiz, Anna Sabaté, Pep Durán


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies