Cenicienta
6Valoració

Walt Disney Pictures ens porta una revisió del conte que ja va portar als cinemes en versió animada en la dècada dels 50: “La Ventafocs”. En aquesta versió fuig d’artificis digitals i aposta per decorats com els de antany i un repartiment de luxe.

Ella (Lily James) creix feliçment en una llar plena d’harmonia i amb uns progenitors que es professen amor infinit. No obstant això, la seva idíl·lica vida s’enfonsa quan el seu pare, comerciant al llarg de l’ample món, es torna a casar després de la tràgica mort de la seva mare. La madrastra (Cate Blanchett) i les seves filles Anastasia (Holliday Grainger) i Drisella (Sophie McShera) s’instal·laran a la casa familiar on Ella les acollirà amb els braços oberts. Però després de la inesperada mort del seu pare en un dels seus viatges, la jove es quedarà a la mercè de la seva nova família, gelosa i cruel. Al servei de les res empàtiques noves inquilines se’ns presenta com una criada malgirbada i coberta de cendra (pel que serà rebatejada amb el nom de Ventafocs). Encara així, no cedirà a la desesperació i estarà disposada a complir les últimes paraules de la seva mare moribunda que li va dir que havia de “ser valenta i generosa”

Com en tots els bons contes de fades, sempre hi ha algú que acudeix al rescat de la donzella deshonrada. Aquesta vegada pren la forma d’una bondadosa captaire (Helena Bonham Carter) que, armada amb una carabassa i un parell de ratolins, canviarà per sempre la vida de Ventafocs. De la mà de Walt Disney Pictures i sota la batuta de Kenneth Branagh torna aquesta història atemporal de Perrault que compta amb uns decorats enlluernadors i un repartiment de luxe.

Cenicienta

L’actriu britànica Lily James interpreta a la Ventafocs i Richard Madden, conegut per la seva participació en “Joc de Trons”, al príncep blau. Però la que sobresurt per sobre de tots és la malvada madrastra (Cate Blanchett) els meravellosos vestits de la qual es van inspirar en les grans llegendes del cinema dels anys 40 com Marlene Dietrich i Joan Crawford, tal com confessen la dissenyadora de vestuari Sandy Powell i la pròpia actriu.

De fet el vestuari de conte de fades, com no podia ser d’una altra forma, té una molt forta presència. Com a dada anecdòtica, el vestit que llueix Ventafocs en el saló de ball va necessitar 250 metres de tela i més de 10.000 cristalls Swarovski. Quant als decorats convé dir que els escenaris es van construir en platons sense afegits digitals. “El realisme era la meva obsessió i sempre prefereixo crear platons que puc tocar. Crec que els actors també ho prefereixen a pantalles verdes, els ajuda a ficar-se en la pell del personatge” admet el director artístic Dante Ferretti.

Cenicienta

Les escenes d’exterior es van rodar en diferents localitzacions de Londres i els seus voltants per aconseguir aquesta aura de realisme d’època que envolta aquesta nova adaptació. Per als exteriors de la casa familiar d’Ella es van traslladar a un enorme parc en el camp que incloïa estables, la font i el preciós hivernacle en el jardí. Un escenari rústic i amb sabor a poble que contrasta amb els voltants del castell, amb els voltants de jardins esplèndids i fonts barroques.

Kenneth Branagh no arrisca, afronta aquest repte com el producte Disney que és i ens presenta una versió al peu de la lletra del clàssic de Charles Perrault on aborda temes universals, tals com la pèrdua d’un ser estimat, la fortalesa davant les adversitats, la bondat i el triomf de l’amor. Encara que només fora pels decorats de somni i el desplegament d’alta costura mereixeria la pena veure-la.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies