La conspiración de Noviembre
3Valoració

Pierce Brosnan torna a tenir llicència per a matar en la nova pel·lícula de l’experimentat director de cinema d’acció Roger Donaldson.

Però no, el protagonista de “La conspiración de Noviembre” no és James Bond, si no més aviat un succedani de Bourne: l’ex Agent de la CIA Peter Deveraux, sortit de la sèrie literària “November Man” de Bill Granger. En la pel·lícula, Deveraux es veu forçat a sortir del seu retir per protegir la testimoni Alice Fournier, una jove que podria desemmascarar un antic cas de conspiració que esquitxa el futur del president de Rússia. Seguint les pistes no només coneixerà de l’existència d’un enemic infiltrat en la CIA, si no que a més descobrirà que ell mateix és l’objectiu del seu antic company en l’Agència, David Manson.

Una història que li val a Roger Donaldson per omplir el metratge de persecucions amb cotxe, explosions, tirs i més tirs. D’aquestes escenes d’acció repetides fins a la sacietat al cinema i que Donaldson reitera gairebé de forma rutinària, sense preocupar-se massa de donar-li sentit a una trama que acaba resultant massa complexa. El guió, obra de Michael Finch i Karl Gajdusek, està ple de sots, i no és només que amb tanta “acció” un perdi el fil, si no que està ple de girs sense sentit, i els seus personatges apareixen aquí i allà com per art de màgia. Què es podia esperar si ni tan sols el títol (en espanyol) té sentit! No, la conspiració no succeeix a la tardor. El November al que fa referència el títol original és el nom que li van posar els seus companys de la CIA: “Et dèiem The November Man perquè per on passaves no deixaves rastre”.

Pierce Brosnan i Olga Kurylenko a "La Conspiración de Noviembre"

El que tampoc deixarà rastre en les nostres memòries cinèfiles és Pierce Brosnan, a qui l’acomodat director va contractar en pack al costat de la Ex Noia Bond Olga Kurylenko, segurament conduït pel seu esperit mancat de risc. Brosnan conserva bona part del seu carisma, però malgrat tenir el seu paper més que après, a hores d’ara se li veu millor anunciant assegurances que fent bots entre baralla i baralla.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies