Petits monstres
7Valoració

Petits Monstres, de l’autora d’origen brasiler Marília Samper, arriba a la Villarroel després d’haver-se estrenat, en el marc del festival Grec 2013 a la Nau Ivanow. Una comèdia agredolça sobre el pas del temps (o la crisi dels 40) i sobre aquelles expectatives que anem perdent juntament amb el temps.

Aquesta versió que s’estrena a La Villarroel és una extensió d’una primera versió que va començar amb una durada de 20 minuts, per passar a durar 40 i que actualment arriba als 80. Diu l’autora que el text reflexa les seves neures personals i que les exposa a la manera d’una particular teràpia, i aquesta, us ho ben asseguro, passa per suportar els drames personals amb un extraordinari sentit de l’humor.

L’acció se situa a les golfes d’una casa. Allà hi viu l’Anna (Vanessa Segura), que a prop de fer els 40, viu encara amb els pares ja que no ha aconseguit fer-se un lloc en el món laboral com a (segons la seva pròpia definició) “artista conceptual”. De fet, l’Anna no ha aconseguit fer-se un lloc enlloc. És una personalitat caòtica, lliure i confosa, que encara prova de trobar el seu lloc al món.

El conflicte sorgeix quan la seva germana Marta (Mireia Piferrer) planteja la possibilitat de trencar amb la seva parella (Jordi Andújar) i tornar a viure, també, a casa els pares.

L’obra té un text àgil i divertit, però es basa, es centra i es congratula sobretot en els seus tres personatges. La dicotomia entre germanes és evident: tot i que la vida de la Marta es troba també trasbalsada i malgrat les seves carències (la parella trencada, la feina al Sephora més de 10 anys malgrat ella es considera encara arquitecta), representa el personatge més convencional, el que ha seguit una mica el camí que tocava. L’Anna és l’anarquia personalitzada. Un bombó de personatge que la Vanessa Segura ha fet seu totalment i que es nota que gaudeix. Perquè l’Anna és un esperit lliure, i fa el que li rota. Tan lliure que resulta insuportable com a ésser humà, en moltes ocasions. Pensa que la vida és una merda, que és una incompresa, però no renuncia a viure i a batallar amb els seus “petits monstres” interiors. El problema és que a vegades, sense adonar-se potser, ella mateixa és un petit monstre. Insolidària, egoista, infantiloide, cruel i despietada. Però terriblement divertida i amb una mala llet gloriosa.

Petits Monstres La Villarroel

La tríada d’actors estan esplèndids i són responsables de gran part de l’èxit de la comèdia.

Tant Jordi Andújar, com el nòvio vegà, ioguis, new age i pusil•lànime, com la Mireia Piferrer en la germana antagònica amb qui l’Anna juga a retreure pecats pretèrits. Personatges que amaguen tots a dintre una trencadissa que és en bona part contemporània, que té a veure amb com la situació econòmica, social i cultural dels últims anys ens ha fet perdre el nord i el sentit. Personatges que no saben, no volen o no poden batallar amb els seus monstres interns però tampoc no volen rendir-se. I en aquestes ens trobem.


Es pot veure a: La Villarroel
Text: Marilia Samper
Intèrprets: Vanessa Segura, Marta Aran, Mireia Piferrer, David Vert, Jordi Andújar.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies