Maps to the stars
6Valoració

El proper dia 15 de març complirà 72 anys, però aquí segueix David Cronenberg, en la cerca contínua de la sordidesa en tot el que l’envolta i deixant-hi constància a les seves pel·lícules i sobretot en els seus personatges.

En “Maps to the Stars” la seva mirada es fixa a Hollywood i en el concepte de “fama”, aquest que s’allunya cada vegada més d’altres conceptes com el de “glamur” o el d’ “esforç”. “Hi ha un munt de mitologies sobre Hollywood. És un món d’imatges projectades. I aquesta idea impregna tota la cultura popular. Creus en la imatge que estàs veient i penses que és real. Però no ho és. El meu personatge, quan no veu la seva imatge pertot arreu, pensa que ja no existeix. És aquesta falsa projecció la que la manté amb vida”, comenta Julianne Moore, guanyadora de l’Oscar aquest any per “Siempre Alice”, però premiada també en el Festival de Cannes pel seu paper de Havana Segrand en aquesta pel·lícula. I és que la interpretació de Julianne Moore és del millor de “Maps to the Stars”, la “star” més brillant d’una constel·lació amb noms tan atractius com els de Mia Wasikowska, John Cusack o Robert Pattinson. Carrie Fisher (la Princesa Leia de “La guerra de las Galaxias”) apareix també en el film interpretant-se a si mateixa, una peça clau en la història, culpable del reunificació familiar dels Weiss.

Mia Wasikowska i Julianne Moore a "Maps to the Stars"

Sanford Weiss (John Cusack) és un famós terapeuta televisiu que l’ha portat una clientela de famosos d’alt nivell. Entretant, Cristina Weiss (Olivia Williams) ocupa tot el seu temps supervisant la carrera de la seva malcriat fill, la precoç estrella de cinema Benjie (Evan Bird), que acaba de sortir d’una clínica de desintoxicació amb amb prou feines 13 anys. Però el que ningú sap és que un altre membre de la família Weiss acaba d’arribar a la ciutat: l’enigmàtica i desfigurada Agatha (Mia Wasikowska), acabada de sortir de l’hospital psiquiàtric i preparada per començar de zero. Aquesta última aviat coneix i es fa amiga d’un conductor de limusines (Robert Pattinson) i es converteix en l’assistent personal de l’actriu en hores baixes Havana Segrand (Julianne Moore), que viu turmentada pel fantasma de la seva llegendària mare Clarice (Sarah Gadon) sobre qui planegen fer una gran pel·lícula. Però Agatha busca la redempció i malgrat ficar-se en un món artificial i misteriós, està disposada a trobar-la, sense importar quin sigui el preu.

Robert Pattinson i Mia Wasikowska a "Maps to the Stars"

El guió és obra de Bruce Wagner, que sembla tenir predilecció pels mons de Hollywood [“Women in Film” (2001), “Te Estoy perdiendo” (1998)]. Wagner torna a la càrrega després d’uns anys retirat del cinema i ho fa amb un treball que manté punts de connexió amb aquell “Escenas de la lucha de Sexos en Beverly Hills” de 1989, en la que una antiga estrella televisiva, famosa per una telecomèdia, veia complicar-se el seu retorn al món de la televisió a causa de la mort del seu marit.

Cronenberg agafa el guió de “Maps to the Stars” i l’omple d’escenes/imatges d’impacte, molt útils per afilar la seva sàtira (el seu mapa) del starsystem de Hollywood. Tot un mèrit considerant que en el fons la història té molt més de culebrot/telenovel·la que de crítica mordaç, i això no deixa de pesar.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X