Samba
6Valoració

Després de l’èxit d’”Intocable”, Olivier Nakache i Eric Toledano tornen a la gran pantalla amb “Samba”, una nova proposta de denuncia amable protagonitzada per Omar Sy, el seu actor fetitxe i Charlotte Gainsbourg.

La nova proposta dels directors de “Intocable” és “Samba“, nom del seu protagonista (Omar Sy), un immigrant senegalès que fa deu anys que viu a París sobrevivint amb feines poc qualificades mentre intenta treure’s una llicència de cuiner i obtenir la residència. Però els seus plans es torcen i acaba amb una ordre d’expulsió de França. Aleshores es creua a la seva vida l’Alice (Charlotte Gainsbourg), una executiva que en un període de baixa a la feina, treballa d’ajudant social en casos com el seu. Entre els dos es va construint una relació que passa per la presa de confiança, l’amistat i potser l’amor.

“Samba” és una pel·lícula que comparteix l’esperit de “Intocable” en el sentit que aborda un tema dramàtic sota una mirada amable i amb un tel d’humor. El resultat final, però no és tan reexit com a “Intocable”. El resultat final és irregular amb les notes d’humor no prou uniformement repartides al llarg del metratge i, per tant, com a comèdia resulta menys gratificant com la seva predecessora. Per contra guanya pes la part més seriosa, de denuncia social encara que, amb un resultat final molt naïf, apunta aspectes importants sobre la realitat que pateixen els sense papers i les hipocresies d’una societat que ni els vol ni renuncia a ells com a mà d’obra barata.

Tahar Rahim i Omar Sy a "Samba"

“Samba” és una mica de tot: denuncia, drama, comèdia, film romàntic. No acaba de decidir-se per una cosa o per una altra. Qui esperi un “Intocable” segona part quedarà decebut, amb tot, la seva etiqueta d’amable la converteix en una bona tria en la cartellera per a una estona agradable i sense massa exigències.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies