“Wonder” de R.J. Palacio
9.5Valoració

L’August té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Podria ser un nen normal i corrent, però no ho és, la seva cara està molt lluny de la normalitat a la que estem acostumats.

“Em dic August, per cert. No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant.”, així comença “Wonder”, un llibre que fa justícia al seu nom perquè és, simplement, una meravella.

August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. ¿Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?

“Wonder” de R.J. Palacio (publicat per La campana en català i per Nube de tinta en castellà amb el nom de “La lección de August”) ens apropa a la vida d’aquest nen que , des de ben patit, ha tingut que bregar amb la mirada horroritzada dels altres. L’August és un nen molt intel·ligent i enginyós, l’amic que molts voldrien tenir sinó fos per la seva cara.

Palacio ens explica la seva història des del seu punt de vista, però també ho fa des del punt de vista de molts altres com la Via -la seva germana que l’adora però sempre ha viscut a l’ombra del seu germà “diferent”-, el seu amic Jack o la seva amiga Summer. El resultat és una història menuda que es transforma en una novel·la deliciosa, entranyable, emotiva, divertida, de vegades dolça i d’altres cruel però que sap arribar al cor del lector i convertir-lo en amic d’aquest nen diferent al que cal descobrir-li l’ànima. Tingueu l’edat que tingueu us agradarà i enriquirà conèixer l’August.

“Wonder” està sent tot un fenòmen que continua al capdamunt de la llista de més venuts més de dos anys després de la seva publicació. La saga de ‘Wonder’ es clourà amb dos llibres més, un centrat en Julián, l’assetjador de l’August “El capítol del Julian”, ja publicat i un tercer llibre que es dirà ‘Plutó’ basat en el personatge del Christopher, l’amic més antic de l’August. La història de l’Auggie també anirà al cinema dirigida per John Krokidas.


Editorial: La Campana
ISBN: 978-84-96735-71-2
Pàgines: 420
Preu: 14,00 (e-book 9,99)

R.J. Palacio, és dissenyadora gràfica de dia i escriptora de nit. Viu a Nova York amb el seu marit, els seus dos fills i un gos negre que es diu Ós. "Wonder" era la seva primera novel•la.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies