SYNTH POP FOSC SENSE COMPLEXOS

Des de Canadà, Trust han editat dos discos en quatre anys que oscil·len entre la fredor de la “dark wave” més propera al after punk i la lluminositat de sons molt més dance. Un grup de culte des de ja, que actuarà al Razzmatazz el proper 19 de febrer.

Quan el 2010 Robert Alfons, un canadenc enamorat de l’electrònica dark, es va unir a Maya Postepski (membre de Austra, una altra banda a reivindicar) el projecte Trust (també denominat TR/ST) va prendre forma. El seu primer single, un hit gòtic anomenat “Candy Walls“, va disparar les alarmes i les comparacions: que si Depeche Mode, que si Cold Cave, que si Zola Jesus, que si Joy Division… i encara que era ben cert que la profunditat de la veu greu d’Alfons pogués recordar al desaparegut Ian Curtis aquell single era alguna cosa amb personalitat pròpia.

L’àlbum no es va fer esperar, de títol “TRST” (Arts & Crafts, 2012) i amb onze temes en el seu tracklist no va deixar a ningú indiferent. Una portada tenebrosa i molt estranya que ja advertia del so amagat en el seu interior. Cançons com “Shoom“, “Bulbform” i la ja citada “Candy Walls” es van convertir en actualitzacions gòtiques dels vuitanta en ple any 2011.

Després de la sortida de l’àlbum, Postpeski abandona per centrar-se en Austra i deixa tot sol a Alfons com a capità del vaixell.

 

TR/ST

La marxa de Postpeski va portar dos anys després el segon llarg denominat “Joyland” (Arts & Crafts, 2014): un treball on Robert Alfons s’ho juga tot als sintes, movent el timó cap a un so més orientat a la discoteca, més tecno pop, més ballable i amb més llum. Dit d’una altra manera…com si els Pet Shop Boys tinguessin a un cantant amb veu greu en comptes del Neil Tennant. El que abans eren sintetitzadors més opacs ara han mutat en mirades cap al pop amb més color, fins i tot amb alguna capa de progressive dance.

“Rescue, Mister”, el que va ser single d’avançament, “Geryon“, “Capitol” (amb aquestes veus noi-noia tan boniques) ens ofereixen veritable pop de ball i “Four Gut” ens transporta de cap al eurobeat més enlluernador.

Si t’agrada la BSO de “Drive” amb etiqueta de pop electrònic però tampoc fas fàstics al “rotllo sinistre” de, per exemple, Cold Cave, Crystal Castles, Poesie Noire, Bauhaus o els enyorats Sisters of Mercy… llavors aquesta és la teva banda i el proper 19 de Febrer els podràs disfrutar al Razzmatazz.On: Razzmatazz 3
Quan: 19 de Febrer, 20:30
Preu: 17€
Organitza: Miles Away
Compra entrades

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies