He d’agraïr a Brussels Airlines que el meu avió sortís amb retard i arribés una hora més tard del previst a la Berlinale. Agraïr-li perque tenia marcada en vermell la pel.lícula “Queen of the Desert“, la nova entrada en competició a la Berlinale de Werner Herzog, després de 35 anys. Tenia curiositat per veure com es manega l’extrany director alemany amb un repartiment de Hollywood. I pel què s’ha sentit, aquest biopic sobre l’aventurera Gertrude Bell cau en les arenes movedisses del desert. No està malament Nicole Kidman com una Lawrence d’Arabia femenina però James Franco i Robert Pattinson no estan a l’alçada.

Queen of the desert

Millor acollida va tenir “Taxi” de l’iraní Jafar Panahi. Passi al que sabia que no arribava perquè coincidia amb el meu vol. Privat de fer cinema pel règim, Pahani diversos llargs driblant la censura del seu país. Per exemple, fent una pel.lícula a casa seva amb “This is not a movie” que va presentar a Cannes. I ara plantant una càmera oculta en un taxi i interrogant als seus passatgers disfressat de taxista. Com a mostra de recolzament de la Berlinale, en la llista de rodes de premsa que entrega l’organització als mitjans, Pahani era l’únic com en aquesta llista per la seva pel.lícula. I durant la conferència de premsa, una cadira buida sota el cartellet de Jafar Pahani, director, presidia la conferència.

taxi

El meu debut en la competició d’aquesta Berlinale ha estat amb la sòbria “45 years” del britànic Andrew Haigh. Charlotte Rampling encarna a una dona que prepara el seu 45è aniversari de casament fins que apareix el fantasma d’una nòvia del seu marit, interpretat per Tom Courtenay. El descubriment als Alps del cos d’una dona morta fa mig segle posa al descobert els ocultaments en la parella. La confiança de la dona es va esquerdant com el gel alpí. Charlotte Rampling soberbia com sempre i al seu costat un Tom Courtenay que no la desmereix. Podria ser un producte per a un públic madur però el seu missathe també cala en el públic més jove.

45 years

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X