L’any 2007, en ple auge de “The Office”, els productors van encarregar a Greg Daniels i Michael Schur que creessin un spin-off (sèrie derivada). Però veient que la sèrie que estaven creant s’aguantava millor sola, finalment van decidir presentar-la com un projecte separat. Així doncs, el 9 d’abril de 2009 es va estrenar “Parks & Recreation”. Arribats a 2015, la sèrie acaba d’estrenar la seva última temporada i és per això que hem creat una petita guia amb tot el que s’ha de saber per poder veure la sèrie abans del capítol final.

Parks and Recreation

SABER DE QUÈ VA LA SÈRIE

Tot i que a vegades el millor per començar una sèrie és no tenir ni idea de què tracta, normalment un sempre desitja saber amb què es trobarà: Leslie Knope (Amy Poehler) és la subdirectora del departament de “Parks & Recreation” de la ciutat fictícia de Pawnee (Indiana). Quan es troba amb l’infermera Ann Perkins (Rashida Jones) i el sot que hi ha al costat de casa seva, el seu objectiu principal serà convertir el sot en un parc, tot i no tenir el suport de ningú. Entre els qui l’acompanyaran en el seu dia a dia es troben el liberal i antigovernamental Ron Swanson (Nick Offerman), la desganada i cínica April Ludgate (Aubrey Plaza), i el sarcàstic i somiador Tom Haverford (Aziz Ansari), entre d’altres.

CONÈIXER L’ESTIL MOCKUMENTARY

Com es pot interpretar pel nom, l’estil mockumentary és, bàsicament, plantejar una ficció com si fos un documental. En aquest tipus de ficcions, els personatges són conscients que els estan gravant, parlen i miren a càmera, i donen els seus testimonis sobre el que va passant. Altres sèries com la mateixa “The Office” o “Modern Family”, i pel·lícules com “Borat” o “Zelig” en són un exemple ben clar.

Parks and Recreation

ESTAR OBERT A UN NOU TIPUS DE SIT-COM

Fora el típic pis, el típic bar i els típics amics. Fora els capítols completament autoconclusius, els personatges plans i les trames de sempre. A “Parks & Recreation” ens trobem amb les oficines del departament en qüestió com a punt de trobada central, posat que és el lloc principal de confluència d’aquests companys de feina, però no n’és l’únic. Els capítols, tot i tenir un conflicte autoconclusiu (com a totes les sèries), sempre tenen una repercussió sobre l’objectiu general de la temporada i la sèrie, i sempre fan avançar d’alguna manera als protagonistes. Les trames deixen de ser exclusivament personals, amoroses o artificials, doncs tot queda impregnat per una temàtica política i ambiciosa.

EXERCITAR LA MEMÒRIA

Als fans de “The Simpsons” no hi ha cosa que els agradi més que reconèixer els infinits easter eggs o referències internes que fan (com, per exemple, l’ambulància del capítol “Bart the Daredevil” a “The Simpsons Movie”). De manera similar, a “Parks & Recreation” ens trobarem amb aquest tipus de bromes i referències a moments de temporades passades, algunes de més obvies i altres de més subtils. Al mateix temps, i també com a “The Simpsons”, els personatges de Pawnee són moltes vegades els mateixos, així com les empreses i els punts de trobada. “Parks & Recreation” és tot un univers per si sola.

Parks and Recreation

IMPREGNAR-SE D’UNS PERSONATGES LLEGENDARIS

Cada personatge de “Parks & Recreation” podria ser una sèrie per si mateix. El que tenen les sit-coms en general és que tots els personatges necessiten els altres per aguantar la sèrie i, si n’hi ha un que sobresurt, aquest és el que es fa amb la sèrie (a “The Big Bang Theory” sembla que el protagonista sigui en Sheldon). Però, com ja hem dit, aquesta sèrie és un altre tipus de sit-com: tots els personatges estan tan ben definits i pensats, que cap dels secundaris té més protagonisme que els altres i, és clar, que la protagonista. En podem tenir de preferits, però durant un mateix capítol la nostra preferència canviarà a cada subsegüent escena. Com hem dit al punt anterior, “Parks & Recreation” és un univers per si sola, i al final els personatges es faran estimar tant que desitjarem celebrar amb ells el Treat Yo’ Self Day o el Galentine’s Day, disfressar-nos de pirata a l’estil Ron o de Burt Macklin, i jugar amb ells al Cones Of Dunshire.

VEURE LA SÈRIE

No hi ha més. Fins que no la mireu no podreu gaudir-la. O sigui que deixeu de llegir les raons i ompliu aquest temps amb una bona dosi de “Parks & Recreation”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies