“Viajo sola” de Samuel Bjørk
8Valoració

La troballa d’una nena penjant d’un arbre i amb un cartell al coll on hi diu “Viatjo sola” és l’inici d’una història trepidant. “Viajo sola” és la tercera novel·la de Samuel Björk i arriba avalada per la crítica així com per l’èxit de vendes en els diferents països en els que s’ha publicat.

Un home surt a passejar amb el seu gos per recuperar-se de la ressaca i dels seus problemes de consciència. De sobte l’animal surt corrent entre els arbres. Allí l’home descobreix a una nena que penja d’un arbre, balancejant-se sobre el terra. Amb una motxilla escolar en l’esquena i un cartell al voltant del coll que diu «Viatjo sola».

L’inspector de policia Holger Munch s’encarrega del cas i no triga a adonar-se que va a necessitar l’ajuda de Mia Krüger. No obstant això, Mia, que sempre havia estat una noia sana, no està en la seva millor forma. Però Holger la necessita i va a buscar-la a la seva casa per demanar-li que torni al servei actiu. No tenen ni la més remota idea del que els espera.

Samuel Bjørk sap el que es fa. Capítols no gaire extensos de lectura àgil i finals tensos i intrigants que obliguen a continuar llegint amb els que gestiona la tensió del lector. Un estil directe, de prosa senzilla i clara, amb diàlegs que aporten dinamisme i la perfecta combinació entre trames i subtrames per guiar o despistar al lector a conveniència. A més s’hi ha de sumar la perfecta construcció de personatges carismàtics. L’inspector de policia Holger Munch i Mia Krüger com a principals però envoltats per d’altres, com els membres del seu equip o el hacker acabat de contractar que s’endinsa per primer cop en un cas policial que enriqueixen el text. Una sèrie de personatges que ben bé podrien protagonitzar altres novel·les ja que tenen prou rerefons personal com per tenir una llarga vida narrativa.

“Viajo sola” és una novel·la feta per obrir-la i no parar fins tancar. La trama està estructurada per enganxar amb la trama principal i un munt de subtrames que l’enriqueixen. Al llarg de la narració Samuel Bjørk va oferint al lector diferents peces que, de mica en mica, anirà encaixant o descartant mentre s’augmenta el ritme de la intriga fins arribar a un desenllaç absolutament trepidant.


Editorial: Suma de letras
ISBN: 9788483656891
Pàgines: 560
Preu: 19,50 € (ebook: 9,99 €)

Samuel Bjørk és el pseudònim del noruec Frode Sander Øien. És novel•lista, autor d'obres de teatre, cantant, ha exposat en diverses galeries d'art i ha traduït a Shakespeare. Fins al moment ha publicat dues novel·les d'èxit: “Pepsi Love” (2001) i “Speed for Breakfast” (2009). Viu i treballa a Oslo.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies