Las ovejas no pierden el tren
8.4Valoració

“Madurar no és gens fàcil i conforme passen els anys la vida pot ser més complicada que el quadre de comandaments de la nau de Star Trek. El treball, la parella, família, amics…Homes i dones precipitant-se cap al caos. Com ens apanyem?”

Amb aquesta intro la productora Bruna Films presenta i promociona “Las ovejas no pierden el tren”, escrita i dirigida per Álvaro Fernández Armero (“Brujas”, “Salir pitando”, “Doctor Mateo”, “Hospital Central”…)

El film ens presenta l’encreuament de camins de diversos personatges relacionats per parentiu o amistat. Luisa i Alberto, parella trenta i pocs recentment mudats a un petit poble de la serra segoviana, aviat descobriran que la vida en el camp no és tan bucòlica com pensaven. Luisa, (Inma Cuesta) que es desplaça diàriament treballar a Madrid viu obsessionada amb tenir el seu segon fill. Alberto (Raúl Arévalo) en crisi personal i creativa com a escriptor, s’encarrega de l’únic fill de la parella i de bregar amb Manolo, un pastor que observa divertit les dificultats del jove urbanita vingut a neorural. Juan (Alberto San Juan), el germà d’Alberto, en la meitat dels quaranta, recentment divorciat i amb dues filles intenta salvar-se del naufragi en una relació amb Natalia (Irene Escolar), jove vitalista de 25 anys on els ritmes i assumptes de cada edat no ho posaran gens fàcil. Per la seva banda Sara (Candela Peña), germana de Luisa, cerca desesperadament l’amor encara que es perdi en múltiples cites per internet, en trobades fugaces amb homes, fins que apareix Paco (Jorge Bosch), amic de Juan en qui veu a l’home tant temps esperat que, tal vegada, aconsegueixi portar-la a l’altar, o Marisa, (Kiti Mánver), la mare moderna de Luisa i Sara, que acaba de trencar amb la seva última parella però que no renuncia a seguir sentint-se jove a les seves 65 anys.

Las ovejas no pierden el tren

A través de situacions quotidianes divertides, però paradoxals i conflictives al seu torn “Las ovejas no pierden el tren” ens presenta un interessant relat d’aspectes de la vida quotidiana actual en un recorregut per temes tan propers i compartits com l’amor, el sexe, les relacions familiars, els somnis, les decisions, l’edat… a través d’aquests personatges que van buscant i construint el seu camí. No obstant això, encara que narrada amb cert toc còmic la pel·lícula no és si una comèdia; no es queda en la caricatura, ni exagera, ni passa per damunt amb superficialitat buscant l’absurd o el riure. Tot el contrari; les situacions que viuen els personatges i com les encaren faran riure a l’espectador en diverses ocasions, no obstant això també entendreixen, contagien entusiasme, transmeten la intensitat vital per la que aquests estan passant i permeten identificar-se amb ells.

El ritme del film és entretingut. Permet apropar-se bé al conflicte intern del personatge amb ell mateix com als espais comuns amb els altres a través de les trames pròpies o comunes que s’entreteixeixen.

Subjau en els dilemes dels personatges l’angoixa tan contemporània de qüestionar-se si s’està fent el correcte; si les decisions seran les encertades; si hi ha trens que no es poden deixar perdre o al contrari podem permetre’ns deixar escapar tots que vulguem perquè res hi ha definit i la vida és una elecció constant. Enfront d’això Álvaro Fernández Armero no opta per un to d’escepticisme o fatalisme vital. Més aviat al contrari; amb un gran optimisme vital que transmeten simpatia i proximitat, l’aposta del director a través dels personatges passarà per l’honestedat amb un mateix i per tant amb els altres com a ancoratge fonamental.

En definitiva una gran pel·lícula; entretinguda, divertida, simpàtica, propera i, per què no, commovedora a la vegada.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies