L’any 2011, cinc anys després d’acabar Joey, Matt LeBlanc tornava a la televisió per interpretar-se a si mateix en una nova sèrie de la cadena Showtime anomenada “Episodes”. La seva actuació el va fer mereixedor d’un Globus d’Or el 2012 i de tres nominacions als Emmy. Però tot i ser alabada per l’audiència i el públic, “Episodes” segueix sent una sèrie poc coneguda al nostre territori. És per això que, ara que s’acaba d’estrenar la quarta temporada, hem creat una petita guia amb tot el necessari per poder-vos enganxar a aquesta obra mestra del panorama televisiu actual.

Episodes

SABER DE QUÈ VA LA SÈRIE

“First things first” (les primeres coses primer), que diuen els anglesos. Normalment, per començar una sèrie l’essencial és saber de què tracta: la Beverly (Tamsin Greig) i en Sean (Stephen Mangan) són un matrimoni de guionistes que escriuen una sèrie d’èxit a Anglaterra, fins que un dia els contracta un productor dels Estats Units per escriure’n la versió americana. Allà es trobaran que la nova sèrie no té res a veure amb l’original, però no saben de veritat on s’han ficat fins que la Carol (Kathleen Rose Perkins), la número dos de la cadena, els informa de qui serà l’actor principal: Matt LeBlanc

CONÈIXER A MATT LEBLANC

No us espanteu, no heu d’estudiar-vos la biografia sencera de Matt LeBlanc per poder gaudir de la sèrie. Tampoc fa falta que hàgeu vist tots els capítols de “Friends”. El que sí que és necessari és saber qui és Joey Tribbiani i de què va la seva sèrie, donat que, sobretot a les primeres temporades, hi ha moltes referències al popular show.

NO TENIR TEMPS

Sí, sí, heu llegit bé: no tenir temps. Si teniu aquelles mitges hores mortes durant el dia i us avorreixen les sit-coms,“Episodes” és la vostra sèrie. Els estudiants poden omplir les estones entre classes, els qui tenen mitja hora per dinar poden gaudir d’un entreteniment que els acompanyi, i els qui arriben cansats a casa a la nit i volen veure una cosa ràpida poden relaxar-se amb uns riures preonírics. Menys de trenta minuts de capítol, set episodis la primera temporada i nou les següents: inclús podríeu veure-la tota sencera en menys d’un dia.

 Episodes

TENIR UNA IDEA DE QUÈ ÉS UNA DRAMEDY (SIMPLIFICAT)

El fet que Matt LeBlanc sigui el personatge principal pot fer pensar que ens trobem davant d’una altra simple sit-com. “Episdoes” no és una sèrie dramàtica, però tampoc una sit-com: és una dramedy, combinació anglesa de drama i comedy. Tot i disposar només de cinc minuts més de durada que una comèdia de situació i uns personatges que fàcilment es podrien transportar a un plató, la profunditat de les històries va més enllà: cada tràngol pel que passen a cada capítol suposa una evolució pels protagonistes i parla del que senten vertaderament i com són. Hi ha moments més seriosos i dramàtics, menys humor físic i més enginy còmic.

ODIAR I ESTIMAR ALS PERSONATGES A PARTS IGUALS

Matt LeBlanc és egoista, egocèntric, gandul i té problemes amb la beguda, però, pel que sigui, ens atrau la seva història. El matrimoni de la Beverly i en Sean el conformen dues persones tancades, poc afectuoses i satíriques, però se’ls té molta estimació perquè se’ls entén. La Carol té una atracció fatal pel poder i vendria a la seva família per obtenir un bon guió, però en el fons és tan desgraciada que l’adoptem a les nostres mentalitats fictícies. Són personatges certament dramàtics, però que estan tractats amb una comicitat tan ben portada que es fan estimar i, tot i que a vegades es mereixen el que els passa, els capítols es fan curts i s’acaba volent que al següent se surtin amb la seva.

VEURE LA SÈRIE

No hi ha més. Fins que no la mireu no podreu gaudir-la. O sigui que deixeu de llegir les raons i ompliu aquest temps amb una bona dosi d’“Episodes”

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies