“After” d’Anna Todd
6Valoració

“After” ens demostra com els temps estan canviant i com els escriptors s’han d’adaptar a les noves maneres d’arribar al seu públic. L’autora, Anna Todd, va començar a publicar aquesta novel•la a la plataforma Wattpad, una xarxa de lectura social en què escriptors anònims pengen les seves històries per capítols i interactuen amb els lectors. El que per a Todd era un entreteniment es va convertir en un fenomen amb milers de lectors online i una fidel comunitat de fans.

L’èxit va portar un contracte milionari amb l’editorial Simon and Schuster, traduccions a més de trenta països i l’inevitable adaptació cinematogràfica. A més, l’edició en paper està ampliada i enriquida (per atreure un segon cop als lectors originals cap a l’obra) i potenciada amb l’aplicació de mòbils AFTER, que contindrà material extra, com llistes de música, vídeos, imatges i materials addicionals. Així, després d’un començament afortunat, estem davant d’un llançament ben estudiat i amb un públic ben específic, l’adolescent i post-adolescent.

I què ens explica “After”? Doncs es tracta d’una típica història juvenil de descobriment i drama adolescent. La protagonista, Tessa Young, s’enfronta al seu primer any a la universitat. Està acostumada a una vida ordenada on ella té el control de tot, però això canviarà quan coneix en Hardin, un noi guapo però amb una vida complicada. El que començarà com una història d’odi es transformarà a poc a poc en amistat i arribarà més enllà en un procés de descobriment que no estarà lliure de problemes i entrebancs.

L’argument ens dona una idea del que trobarem a la novel•la d’Anna Todd: una història pensada pel públic que consumeix obres de temàtica similar, ja sigui amb un transfons vampíric, futurista o actual. Personatges arquetípics i una trama profundament romàntica és tot el que ens reserva “After”, que inclou una història plena de girs i sorpreses, òbvies i esperables però a la vegada el suficientment interessants com per continuar la lectura. Sempre, és clar, des dels ulls del seu públic objectiu.

L’estil d’Anna Todd és encara senzill, fet comprensible tenint en compte la seva joventut i el mitjà pel qual estava pensada originalment l’obra. No és una novel•la pobrament escrita, de fet està al nivell de molts altres llibres publicats internacionalment, però no té un estil reconeixible ni s’observa un esforç per entregar la prosa més depurada del mercat. Tot i així, és solvent i comunica bé totes les idees, mantenint la tensió i la facilitat de lectura.

“After” és una obra per la gent jove però oberta a agradar a un ampli ventall de lectors. No trobo que sigui estrictament femenina, encara que la temàtica atraurà més a les noies però és un llibre interessant per tot aquell que tingui la biblioteca plena dels darrers èxits de novel•la adolescent i en certa manera no està massa allunyada del que va ser “50 sombras de Grey” per un públic una mica més adult.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-1912-3
Pàgines: 576
Preu: 17,90 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X