Cançons inesperades
8Valoració

Miquel Tejada al piano i Daniel Anglès al micròfon omplen el Círcol Maldà amb una tendresa i força extraordinàries. Ens arrenquen les llàgrimes i més d’un somriure, armats només amb els seus dos instruments i un programa de cançons realment inesperades. Disculpin la necessària reiteració, però a vegades aquesta mena de títols són més efectistes que no pas verídics i és una sorpresa ben agradable que aquest no sigui el cas.

Des de l’obertura, un mashup brillant de dos temes del musical Company, de Stephen Sondheim (la complicadíssima Another Hundred People barrejada amb Being Alive – un dels solos masculins per excel·lència de la història del teatre musical) fins a una commovedora versió de Como yo te amo de Rocío Jurado, passant per Mediterraneo de Joan Manel Serrat, cada lletra ens sorprèn i ens captiva. Potser el truc de tota aquesta riquesa emocional sigui, irònicament, la senzillesa i honestedat amb què Anglès interpreta cadascun dels temes; explicant-nos una història per sobre de totes les coses. El seu últim musical com a director el va deixar amb ganes d’interpretar alguns dels seus temes, oportunitat que no desaprofita, com la d’aclucar-li l’ull al tema Disney més exitós de la darrera temporada: Let it go, en un altre mashup que els fans de Quasimodo i Elsa aplaudiran amb molt de gust.

Personalment, no em puc estar de destacar el preciós homenatge que fa a una de les cançons “orfes” del compositor Jason Robert Brown, el geni darrere de musicals de culte com “The Last Five Years” o “Songs for a New World”.

Les petites anècdotes amb què Anglès secciona i acompanya les cançons al llarg del concert ens donen una perspectiva nova sobre cada tema i també una visió propera dels dos intèrprets i la seva relació, tant a nivell artístic com personal, que ells mateixos descriuen com a “connexió única” i que ha estat la llavor d’aquest petit gran concert.

Si bé Anglès és un intèrpret vastament experimentat i totalment capaç de seduir públics de gran envergadura, estem d’acord amb ell en què l’emblemàtica sala del Círcol Maldà, tènue, càlidament il·luminada i presidida pel brillant piano de cua, és el marc ideal per presentar aquesta proposta, en ple barri Gòtic, i només a unes passes de la Basílica de Santa Maria del Pi – un entorn màgic i calat de l’espiritualitat de la ciutat que comparteixen tots dos artistes.

Aquestes Cançons Inesperades són un gran encert en la seva capacitat de provocar emocions inesperades en un públic tant divers com el que va assistir a l’estrena de l’esdeveniment, que esperem tingui una segona i pròspera vida ben aviat.


Es pot veure a: Círcol Maldà
Intèrprets: Dani Anglès i Miquel Tejada.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X