Birdman
9.5Valoració

Famós per encarnar a l’icònic superheroi Birdman, Riggan Thomson dirigeix i protagonitza ara una obra de teatre a Broadway mentre s’enfronta a si mateix i inicia un viatge de redempció.

Es podria resumir aquesta crítica molt ràpidament: obra mestra. Però moltes considerades “obres mestres” no ho són tant quan et pares a analitzar-les. I si preguntes a els qui les han denominat com a tal, no et saben donar les raons: simplement ho són perquè sí. Però “Birdman” és una obra mestra justificada i hi ha molts motius per corroborar aquesta classificació.

El primer es diu Michael Keaton (“Batman”). Després d’uns cinc anys a la baixa, en els quals el públic començava a oblidar-se de la capacitat interpretativa de l’actor (sobretot després de l’espantosa “Penthouse North”), Keaton ha renascut amb la que ens podríem atrevir a definir com la seva millor actuació. Sense haver estat mai ni tan sols nominat, aquest any podria fàcilment portar-se l’Oscar pel seu paper de Riggan Thomson. El personatge, un home deprimit i esquizofrènic, perfectament escrit i acuradament interpretat, és el millor que li ha passat a Michael Keaton en anys, doncs li permet treure tot aquest talent que tenia ocult i que per fi descobreix a l’audiència. Al costat d’ell Naomi Watts, Emma Stone i Edward Norton conformen un cast secundari per sobre del correcte.

Birdman Michael Keaton

Encara que l’Acadèmia ja ha decidit que la banda sonora no serà considerada per als Oscar, la música que acompanya a Riggan Thomson per la seva vida no podria ser més encertada. I és que un altre dels motius pels quals “Birdman” és una obra mestra és la improvisació percussionista de la bateria que simbolitza molt bé el desordre i la paranoia que sofreix la ment del protagonista. La direcció de l’aclamat mexicà Alejandro González Iñárritu (“Babel”) posa en ordre tots els elements per crear la que també podríem nombrar la seva millor obra. La raó? Un magnífic fals plànol seqüència que dura tota la pel·lícula.

Ja sigui per la seva qualitat artística, tècnica o visual, “Birdman” or (“The Unexpected Virtue of Ignorance”) (títol complet) és, sens dubte, la millor pel·lícula de l’any.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies