El resurgir (The Wake)
6Valoració

Scott Snyder és un dels guionistes més prolífics de l’actualitat, està totalment consolidat i té una carrera ascendent que ja té títols de qualitat contrastada, parlem d'”American Vampire”, una etapa interessant en “La Cosa del Pantano”, “Severed” o (la saga adorada i discutida a parts iguals) “Tribunal de los búhos de Batman”. Potser no és un dels guionistes que més m’interesan en aquests moments, tot i que “Severed” és molt bona, però el que cal reconèixer és la capacitat de crear un to i un microcosmos fácil de reconéixer en tot el que escriu. Sempre podem trobar apunts d’històries de terror més o menys clàssiques o aquesta visió tan particular que té de la ciència ficció. En un món tan competitiu com és el del còmic USA, poder generar això és molt difícil.

ECC recopila els deu números d’aquesta minisèrie escrita per Snyder i dibuixada pel gran Sean Murphy, que ja havien col·laborat en American Vampire. Pel que fa a l’edició, crec que per primera vegada no estic molt d’acord amb el plantejament de l’editorial. Entenc que són molts números i buscaven vendre a un preu no molt elevat, però llevat la tapa tova, hauria d’haver algun tipus de text que introdueixi el lector.

El Resurgir (The Wake) és una història dividida en dues parts, molt diferenciades. A la primera veiem com la humanitat cau davant una amenaça submarina que portava milers d’anys esperant enfonsar el planeta. Acompanyem la investigadora submarina Lee Archer en el seu intent de salvar el planeta. Després d’un salt de temps, dos-cents anys, viatjarem al costat de la jove i rebel Leeward en l’intent de fer ressorgir el món.

Aquest còmic té un problema, mor d’èxit. Les dues parts són molt interessants: la fugida dels tripulants de l’estació submarina (un homenatge a Alien sota l’aigua) o la investigació de què és aquesta criatura que han capturat a la primera part; d’altra banda el món que queda en peu a la segona part, proper al film Waterworld o el viatge amb els corsaris a través d’aquest món. El problema és simple, són tan interessants les propostes que es queden en això, propostes. No es desenvolupa com hauria, es queda tot en mers apunts d’alguna cosa més gran i Snyder ho soluciona amb forçades el·lipsis o discursos de text d’allò més farragosos. El mateix passa amb els personatges, Leeward és carismàtica, igual que Lee Archer, però mai les coneixem prou, no hi ha profunditat psicològica. La galeria de secundaris és boníssima, però són anècdotes dins del conjunt.

Vinyetes de "El Resurgir (The Wake)" ECC

Una altra cosa és el dibuix de Sean Murphy, ah estimades lectores i lectors, no es portin a engany, no estic molt content amb el guió, però es poden gastar els vint euros que val el còmic. L’apartat gràfic és totalment al·lucinant, per gaudir. Els dissenys dels personatges, els sires i els entorns. Com s’estructura la persecució dins de l’estació marítima, les il·lustracions a tota pàgina són … wow.

En definitiva, un còmic potser massa condensat argumentalment però totalment joiós.


Editorial: ECC
Pàgines: 252
Preu: 20,50 €
Guió: Scott Snyder
Dibuix: Sean Murphy

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies