“Ofrena a la tempesta” de Dolores Redondo
8Valoració

Ha arribat, per fi, a les llibreries “L’Ofrena de la tempesta”, la tercera i última entrega de la trilogia de Baztán, de Dolores Redondo. 400.000 exemplars venuts dels altres dos lliuraments i editorials de trenta-dos països n’han adquirit els drets, donen la mesura de l’èxit que ha tingut aquesta saga protagonitzada per Amaia Salazar, inspectora de la policia foral navarra i situada en el paisatge frondós i fosc de la Vall de Baztán.

A “Ofrena en la tempesta” ha passat un mes des que l’Amaia Salazar va recuperar el seu fill i va detenir en Berasategui. Però malgrat que la Guàrdia Civil i el jutge Markina donen per morta la Rosario, la inspectora de la Policia Foral sent que no està lliure de perill. La mort d’una nena a Elizondo, que la besàvia de la criatura atribueix a l’Inguma, el dimoni que immobilitza els dorments, es beu el seu alè i els treu la vida mentre dormen, aixeca les sospites de l’Amaia. Arran de les anàlisis del doctor San Martín, la inspectora comença a investigar altres morts de nadons i aviat descobreix un rastre d’horror que culmina amb la mort inexplicable d’en Berasategui a la seva cel·la i la trepidant investigació que portarà l’Amaia a l’autèntic origen dels successos que han colpit la vall de Baztan.

Després de la trepidant i intensa “El llegat dels ossos”, arriba el capítol final d’aquesta trilogia protagonitzada per la inspectora foral Amaia Salazar, una dona forta, amb un trauma infantil que marca la sèrie. Una novel·la negra que barreja de manera molt hàbil el paisatge frondós i fosc de la Vall de Baztán, al Nord de Navarra -que acaba convertit en un personatge més amb els seus canvis d’humor i les seves tempestes temperamentals- i la mitologia basconavarresa amb la que ens ha donat a conèixer personatges com el Basajaun, la diosa Mari, el Tarttalo i ara l’Inguma, un dimoni que li pren l’alè als bebès.

No us diré res de nou si us dic que el llibre és imprescindible pels que heu seguit les aventures de l’Amaia Salazar des del principi. Aquest tercer lliurament, com els dos anteriors, té intacte el do d’atrapar el lector des de la primera pàgina mentre l’inquieta amb aquests monstres mitològics i li desperta els instints per esbrinar i deixar-se sorprendre. Sí us diré que aquest tercer lliurament és més previsible, menys trepidant que l’aventura anterior -per mi “El llegat dels ossos” és el millor de la saga. A “Ofrena a la tempesta” acaba resultant relativament fàcil, cap a la meitat del llibre, assenyalar qui serà el culpable al darrera de tot i en el desenllaç es precipita en excés deixant una certa sensació de què no està prou ben explicat. També deixa vies sense tancar amb el que, encara que Dolores Redondo per ara ho nega, podria suposar en algun moment el retorn de l’inspectora Salazar o qui sap, potser obrint la via del misteriós Aloisius Dupree (inspirat en Aloysius Pendergast??).

Els enyorats de la trilogia es podran consolar sabent que hi ha el projecte de dur-la al cinema de mà del productor que va adaptar Millennium, Peter Naderman. Després de la trilogia Dolores Redondo planeja una altra novel·la negra, però “diferent”. Mentre gaudiu del desenllaç amb aquesta “Ofrena a la tempesta”.


Editorial: Grup 62
ISBN: 978-84-664-1904-8
Pàgines: 592
Preu: 18.50 € (ebook: 9.99 €)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X