Bola de Drac SD
6Valoració

Planeta DeAgostini Cómics ens ofereix una nova excusa per revisar la història de Bola de Drac. Presentat en darrer festival del Manga, “Bola de Drac SD” s’afegeix a la llista de spin-offs/remakes que ha inspirat la sèrie d’Akira Toriyama, aquesta vegada encunyant el format “SD”.

A aquells a qui això del SD els hi soni a targeta de memòria fotogràfica, advertir-los que les sigles SD pertanyen a l’expressió “super deformed”, una forma de reinterpretar els còmics manga que advoca per la simplicitat en l’argument i la miniaturització dels personatges. Si parléssim dels Muppets, els SD bé podrien semblar-se als Muppet Babies. Petits, capgrossos i la mar de bonics, així són en Goku, la Bulma i companyia de la versió SD de Bola de Drac.

La dibuixant Naho Ooishi, artífex de l’adaptació, ja té experiència en això de superdeformar. La revista Jump Saikyo porta publicant la sèrie des de 2010, conjuntament amb altres superdeformacions manga, com les que han “patit” Naruto, Katekyo Hitman Reborn, Toriko, Bleach o One Piece. El primer tom editat per Planeta DeAgostini recull els capítols del 5 al 16 dels publicats a la Jump Saikyo, ja que és des del cinquè que la sèrie va començar a funcionar de forma cronològica partint de la primera trobada entre en Goku i la Bulma, fins ficar-nos en el primer torneig d’arts marcials en què participen en Goku, en Krilín, en Yamcha i el misteriós Jackie Chun.

Vinyetes de "Bola de Drac SD"

Certament aquest tipus d’adaptacions estan dirigides a un públic clarament infantil, però per a tot aquell que sàpiga continuar la frase “Llum, foc,…” o que conegui en què consistia allò del tripijoc de fotocòpies, segur que passareu una bona estona amb el treball de Naho Ooishi. Aquests colors, aquest traç net, i aquestes noves formes, fan altament atraients els seus dibuixos. I com resum de la història original resulta molt refrescant.

Potser, posats a adaptar, i encara que funcionin algunes picades d’ullet i anacronismes que s’inclouen, ens hagués agradat una mica més de llibertat creativa, però amb el suprem Akira Toriyama controlant-ho tot, poc es podia gratar. De fet la pròpia Naho Ooishi bromeja sobre el tema en un dels capítols especials que s’inclouen com a material extra en aquesta edició.

“Bola de Drac SD” es publica tant en castellà com en català. I de moment se sap que comptarà com a mínim amb un segon volum.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
ISBN: 978-84-16051-80-9
Pàgines: 192
Preu: 9,95 €
Guió: Akira Toriyama
Dibuix: Naho Ooishi

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies