Entremig de les graelles de les grans cadenes on segueixen programant-se sèries de temporada completa que passen dels 20 capítols, estan trobant el seu lloc entre el públic ficcions molt més curtes emeses en canals menors. Centrades sovint en casos policials o formats de thriller, treuen partit de la seva brevetat per presentar històries intenses, que van al gra sense renunciar a una bona producció. Tenim exemples recents com “Broadchurch”, “Top of the lake” o “The Fall”, i ara ens n’arriba una altra: “The missing”.

The missing” és una producció britànica que s’està emetent simultàniament a Anglaterra i Estats Units, i que ha fet ús de tota una associació de productores i ajuts del govern belga (país os es roda) per poder tirar endavant i fer-ho amb un bon nivell de qualitat. Per ara constarà només de 8 capítols, el que la converteix en una sèrie de consum molt ràpid pels aficionats al gènere.

Centrada en una investigació, la sèrie avança en dues línies temporals diferenciades i intercalades, tal com ho feia, per exemple, “True Detective”. En la que té lloc al 2006, en Tony (James Nesbitt) i l’Emily Hughes (Frances O’Connor), acompanyats del seu fill Oliver (Oliver Hunt), es veuen obligats a parar en un poblet de França per una avaria al cotxe durant les seves vacances. La primera nit, pare i fill surten a donar un volt i durant una petita distracció entre el públic d’un bar que està veient un partit de futbol, el petit Oliver desapareix sense deixar rastre.

Anys més tard, Tony Hughes torna al lloc dels fets disposat a estirar del fil d’una efímera pista que el podria portar a descobrir per fi què va passar a l’Oliver. Ell i l’Emily estan separats. Ella ha refet la seva vida al costat d’un dels agents implicats en la investigació i el seu fill, mentre que Tony acumula anys de fracassada obsessió per intentar esclarir els fets. Al reobrir-se el cas, tornaran a posar-se en contacte familiars, policies, polítics, periodistes i sospitosos que van jugar diversos papers en el fets.

Frances O'Connor i James Nesbitt a "The missing"

Tot i que els capítols de “The Missing” duren una hora i a estones no tenen un ritme precisament trepidant, la sèrie es sap valdre d’aquesta dualitat de línies temporals i sobretot del gran nombre de personatges i temes, per construir una trama interessant i intensa. Igualment, sap acabar cada capítol amb l’habitual cliffhanger que ens portarà a voler seguir indagant en el qui i el per què de la desaparició de l’Oliver.

I és que mentre altres, com per exemple “The Fall” aconsegueixen atrapar partint de que ja sabem des de l’inici qui és el culpable, aquí ens trobem en el cas oposat: tot està obert i mica en mica anirem arribant a la resolució. Pel camí hi ha molt de terreny fosc per explorar i fils que toquen des de la pederàstia, als interessos polítics, les màfies, les petites comunitats disposades a amagar els seus secrets, el rol dels mitjans de comunicació, la gestió de la ira o les diferents maneres d’afrontar la pèrdua.

Els guions escrits pels germans Harry i Jack Williams, saben anar passant per tots aquests fronts oberts amb agilitat, a la vegada que combinen el cas policial amb un curós tractament de la part més humana de la història. I a l’hora de portar-ho a la pantalla, compten amb un repartiment solvent encapçalat per dos pesos pesats com Nesbitt i O’Connor, seguits per secundaris creïbles que fan que tot plegat funcioni.

James Nesbitt a "The missing"

A més, “The missing” ha aconseguit un aplaudiment quasi unànime de la crítica, que tal com reflexa metacritic, la col.loca al capdamunt de les sèries més ben valorades d’aquesta temporada amb una nota mitja de 85%. I les opinions del públic, van en la mateixa línia.

Amb quatre capítols emesos, estem en aquell punt just que la sèrie ens ha atrapat i encara ens queda molt per saber, que s’haurà de resoldre en només quatre entregues més. Així que ja ho sabeu, si sou més fans de sèries policials curtes que de procedurals inacabables que aborden un cas per setmana, podeu apuntar “The missing” a la llista de series a mirar.THE MISSING

Guionistes: Harry Williams i Jack Williams
Director: Tom Shankland
Intèrprets: James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Anastasia Hille
Productors executius: Polly Hill, Jan Vrints,Chris Clough
Durada dels capítols: 50 minuts
Data d'estrena: 28 d’octubre de 2014
Cadena Emissió: Starz / BBC One

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X