“Queen of the clouds” de Tove Lo
9Valoració

Des de Suècia amb amor. Però també amb sexe i dolor. Així arriba “Queen of the clouds” el debut de Tove Lo, la jove sueca de 26 anys establerta a Estocolm que certament sembla la reina dels núvols. I és que escoltant el seu àlbum un no pot evitar deixar-se portar per la seva termodinàmica.

Tove Lo suma al seu talent vocal, la seva bona ploma. Després d’escriure alguns temes per Icona Pop, Cher Lloyd, The Saturdays o Girls Aloud, i envoltada principalment per la jove parella de productors (i amics) The Struts, va posar tot els seus sentits en el seu propi material.

“Queen of the clouds” sorprèn i fascina principalment per tres motius. Per començar el seu so, que conjumina amb èxit i molt d’estil el millor de l’EDM actual amb un rotllet indie que li aporta una especial atmosfera sonora. Una qualitat que es repeteix en cadascun dels 12 temes que componen el disc. Quelcom difícil de trobar en qualsevol producció mainstream actual, ja vingui signada per coetànies com Lorde o Charli XCX, o fins i tot per noms tan sonors com els de Katy Perry, Lady Gaga, o Britney Spears. Tove Lo aporta a més lletres intel•ligents, que parlen d’ella mateixa sense caure en tòpics. Un sincer diari musical cantat a més amb tot el sentiment. I tot això, per acabar-ho d’adobar, molt bé embastat conceptualment. “Sex”, “Love” i “Pain” són els tres interludes que separa i ordena temàticament el contingut de “Queen of the clouds”.

En la part del “Sex” descobrim potser la Tove Lo més divertida i desinhibida. “If you love me right / We fuck for life” adverteix en “Talking Body”, un dels millors temes d’aquesta part en la que també destaca “Like Em Young” amb aquests ritmes orientals que acompanyen frases com “Hey girl, why you’re judjing me? / When your guy is turning 53”). Com a dada a destacar, la producció de “Timebomb” per Klas Åhlund, productor habitual d’una altra sueca de nivell: Robyn.

Imatge promocional de Tove Lo

Lluny d’embafar, les cançons de la part més amorosa del disc, “Love”, permeten veure l’evolució de Tove Lo cap a rumbs més profunds, sobretot a mesura que ens apropem a la part més “dolorosa”. Aquí trobem “Got Love” i sobretot “Not On Drugs”, que s’incloïa també en el seu EP “Truth Serum”.

Arribats al “Pain”, lluny de decaure, el disc s’eleva amb el millor de Tove Lo. La part final de “Queen of the clouds”, a més d’incloure el tema estrella del disc “Habit’s (Stay High)” (amb més de 50 milions de reproducció del seu vídeo a youtube), inclou dues joies com “Thousand Miles” i “This Time Around”.

Amb un disc només comparable (aquest any i en el seu estil) amb l’últim treball d’una altra tot terreny, el “1000 Forms Of Fear” de Sia. Poc més se li pot demanar a la Tove Lo. Caldrà seguir molt de prop les seves passes. Encara que no serà difícil, ja que el seu nom cada vegada és més cotitzat. Els DJ’s de moda ja se la rifen i fins i tot han comptat amb ella per posar-li banda sonora a l’últim lliurament de “Los juegos del hambre”. Esperem que no caigui dels núvols.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies