Poder es querer
9.5Valoració

Ja us vam parlar el mes de juliol de El Apartamento, una de les sales de microteatre de Madrid. Ara us portem una nova suggerència: “Poder es querer”, escrita i dirigida per Luis Sánchez Polack, professional de llarga trajectòria en teatre, publicitat i televisió.

Avancem que quan acabeu de llegir aquesta crítica us quedareu igual quant a la sinopsi de la funció, perquè no us explicarem absolutament res. Simplement: s’ha de veure. “Poder es querer” són dos actors –Irene Soler i Manuel Galea-, quatre girs argumentals realment sorprenents i enginyosos i un ritme trepidant, molt adequat per al format de microteatre.

Luis Sánchez Polack proposa un text divertit, intel•ligent i ocorrent. L’obra ja s’havia representant amb èxit l’any 2012 i ara torna a El Apartamento amb un altre repartiment. A Irene Soler ja la vam conèixer a la mateixa sala amb “Amor Malentendido“. En aquest cas, torna a estar a l’alçada amb la seva atrevida i intensa interpretació. Per la seva part, el polifacètic Manuel Galea, ens sorprèn per la seva versatilitat i presència a l’escenari. Els dos es compenetren perfectament i destil•len química pels quatre costats.

Capítol apart són els girs argumentals del text i dels personatges. De forma intel•ligent sorprenen a l’espectador, mantenint-lo en vil i expectant davant del que pugui ocórrer (i en només 15 minuts de funció!). Els actors porten aquest repte amb soltesa i veracitat, acomodant els seus personatges a cada nova situació que el text els proposa. És tot un goig per al públic, s’ha de dir.

Espais com El Apartamento són un caldo de cultiu per a la creativitat i eclosió de nous intèrprets, directors i autors – o no tan nous-. Cada projecte és un nou experiment que rep el veredicte del públic a l’instant degut a la proximitat que aquestes salen permeten. En un teatre convencional és impensable que públic i intèrprets intercanviïn opinions al finalitzar la representació. I parlant de finalitzar… una de les basses i al•licients per veure “Poder es querer” és el seu original final.

22 i 23 de novembre a les 19:00, 19:45 i 21:20 a El Apartamento (carrer Gènova, número 7, 5è centre). Més fàcil impossible. No us la perdeu.


Es pot veure a: El apartamento
Text: Luis Sánchez Polack
Intèrprets: Irene Soler, Manuel Galea


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X