Si algú encara pensava en els àngels com rossets i rosadets querubins dedicats a escampar pau i amor pel món, ja s’han encarregat sèries com “Supernatural” i pel.lícules com “Legión” a donar-los una altra imatge. Una imatge que els apropa més a la figura de monstres alats no massa amics de la humanitat i disposats a impartir justícia divina des del cel.

Precisament de la pel.lícula de Scott Stewart protagonitzada per Paul Bettany al 2010, és d’on recull el testimoni “Dominion”, la sèrie on han participat part de l’equip creatiu i productor del film “Legion”. Una trama post-apocalíptica que per ara ha donat peu a 8 capítols en una primera temporada que ha estat prou ben acollida pel públic com per garantir-ne ja una segona per l’any que ve amb alguns capítols més.

Així doncs, tal com ens explica un ràpid pròleg a l’inici de la sèrie, l’acció ens transporta a 25 anys després de que la raça humana s’hagi hagut d’enfrontar a l’Extinció. Amb Déu desaparegut, els pocs supervivents han intentat refer petites societats en llocs com Vega (les restes del que havia estat Las Vegas) mentre segueixen en guerra contra els àngels liderats per l’arcàngel Gabriel (Carl Beukes).

Però no tot son males noticies per la humanitat. Per una banda, alguns dels àngels com Michael (Tom Wisdom) que encara creuen en la seva bondat, es posaran del seu costat en la lluita. I per l’altra hi ha una profecia que diu que en tot aquest caos naixerà un Escollit destinat a acabar amb el conflicte.

En aquest escenari trobem l’Alex Lannen (Christopher Egan) un soldat relegat a les castes més baixes de la societat que podria ser el salvador de qui tots parlen. Amb un caràcter rebel i decidit a canviar les coses, l’Alex està enamorat de la Claire Riesen (Roxanne McKee), l’hereva d’una de les dues famílies que governen la ciutat de Vega. El General Reisen (Alan Dale) és l’autoritat en matèria de seguretat i David Whele (Anthony Head) i el seu ambiciós fill William (Luke Allen-Gale) l’encarnació del poder de Vega.

 

Christopher Egan i Roxanne McKee a "Dominion"

Així a priori, “Dominion” sembla i de fet comença com un típic viatge de l’heroi, amb l’Alex fent camí per superar els reptes del seu paper com a Escollit que ha de salvar el que queda de la humanitat. Un paper que a Egan li escau prou bé i que recorda al que va fer a “Kings”. Però afortunadament, la sèrie posa l’escenari i les bases per més coses.

Aquí és on cal reconèixer el mèrit a l’equip de guionistes liderats per Vaun Wilmott (“Sons of anarchy”) que han posat una mica de cura en fer que aquestes bases tinguessin terreny per explorar, com la construcció d’una societat amb els seus rols, dilemes sociogràfics, morals, estructures polítiques, etc. i també el fet de cenyir la història a les possibilitats que dóna un pressupost per efectes especials acotat, que ha de donar per fer prou decents les transformacions i vols dels àngels i poca cosa més.

De fet, estem davant d’una sèrie on hi ha una mica de tot i que és precisament quan deixa una mica de banda l’odissea de l’Alex i passa a altres coses quan agafa més volada. A “Dominion” hi ha acció, hi ha trames amoroses, hi ha mística religiosa i sobretot hi ha lluites de poder i intrigues polítiques protagonitzades per un conjunt de personatges on ningú és el que sembla i on tots estan disposats a clavar ganivets per l’esquena sense despentinar-se.

Carl Beukes i Tom Wisdom a "Dominion"

I en aquest sentit, la sèrie treu bon partit de la seva brevetat. Estem davant d’una entrega de 8 capítols que no avorreixen perquè tot el que es vol explicar està prou condensat com perquè en tots hi passin coses a bon ritme, amb girs i traient suc de la part fosca dels seus personatges.

No és que estiguem davant d’un producte especialment novedós a nivell narratiu ni que vingui disposat a fer alta televisió. I si es dóna una ullada a diverses plataformes com metacritic, queda clar que “Dominion” és d’aquelles sèries que tenen molt més bona acollida per part del públic que no pas per part de la crítica que només va valorar el pilot.

Però està fet amb prou habilitat com perquè compleixi el propòsit d’entretenir amb els mitjans que manega, que sap anar millorant a mida que avança i que suposa una bona proposta de consum ràpid ara que s’apropen les parades per Nadal de moltes altres sèries.DOMINION

Guionistes: Scott Stewart, Vaun Wilmott, Peter Schink
Directors: Alex Holmes, Rick Jacobson, Larry Shaw i Allan Kroeker
Intèrprets: Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Alan Dale
Productors executius: Tom Lieber, Vaun Wilmott, Todd Slavkin, Darren Swimmer
Durada dels capítols: 45 minuts
Data d'estrena: 1 d’octubre de 2014
Cadena Emissió: SciFi

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X